Kosár: Flasár Botond címet védene a Sopronnal a juniorok között

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 18:39
Címkék
A Debrecenben elszenvedett sima vereségért a listavezető Soproni Sportiskola – hazai pályán – magabiztos győzelemmel vágott vissza a közvetlen rivális, második DEAC-nak az U18-as fiú kosarasok rájátszásában. Ezzel eldőlt, a címvédő soproniak az első helyen jutottak be az országos döntőbe. Carlos Vallejo vezetőedző és a remeklő center, Flasár Botond nyilatkozott soproni részről.

A Soproni Sportiskola junior fiú kosárlabdacsapata szinte az egész évadban megállíthatatlanul menetel az újabb korosztályos bajnoki aranyérem felé. A regnáló bajnok együttes mindössze egyszer, a DEAC otthonában kapott ki az eddigiekben. A februári mérkőzésen a második helyen álló Debrecen 31 pontos (84-53) győzelmet aratott Carlos Vallejo tanítványai ellen az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A nagyarányú vereség után az éllovas soproniakat – érthetően – igencsak fűtötte a revansvágy a második egymás elleni meccsen, amelyet csütörtök délután tartottak, az ország északnyugati szegletében. A házigazdák végül vissza is vágtak a DEAC-nak: 109-83-ra nyert a Sopron, amely így 12/1-es mérleggel áll, és egy fordulóval a rájátszás vége előtt bebiztosította első helyét, míg a debreceniek 10/3-mal továbbra is a másodikok.Carlos Vallejo tanítványai ellen az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A nagyarányú vereség után az éllovas soproniakat – érthetően – igencsak fűtötte a revansvágy a második egymás elleni meccsen, amelyet csütörtök délután tartottak, az ország északnyugati szegletében. A házigazdák végül vissza is vágtak a DEAC-nak: 109-83-ra nyert a Sopron, amely így 12/1-es mérleggel áll, és egy fordulóval a rájátszás vége előtt bebiztosította első helyét, míg a debreceniek 10/3-mal továbbra is a másodikok.

„Harminchárom napja vártunk erre a mérkőzésre, elsősorban saját magunknak szerettünk volna bizonyítani – nyilatkozta Carlos Vallejo vezetőedző a soproniak klubhonlapján. – Fájdalmas vereséget szenvedtünk Debrecenben, és ebből fel kellett állnunk. A mérkőzésterv egyértelmű volt, a játékosok pedig nagyszerűen végrehajtották azt. A Debrecen külső támadó sorát nagyon nehéz megállítani, de a csapat nagyon együtt volt, és hatalmasat küzdött.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert ezzel a győzelemmel biztosítottuk, hogy első helyen jutunk a döntőbe. Furcsa kimondani, de ebben a szezonban ez volt az utolsó hazai meccsünk. Hazai pályán veretlenek maradtunk, így ez már a második évad sorozatban, hogy itthon nem találtunk legyőzőre.

Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy egész szezonban támogattak minket! Mostantól a hibáink kijavítására koncentrálunk, és a legjobb formánk eléréséért dolgozunk.”

A rangadón Flasár Botond ismét parádézott a Sportiskola színeiben: 36 pontja mellett 13 lepattanóval, 10 kiharcolt faulttal, 3 gólpasszal és 2 blokkal zárt, ezzel pedig kiemelkedő, 52-es teljesítményindexet ért el.
Flasár Botond (balra, fehérben) remekelt a DEAC elleni rangadón Forrás: Soproni Sportiskola

A centerreménység pontban, lepattanóban és a VAL-mutatóban is vezeti a korosztályos bajnokság ranglistáját.

„A bajnokság előtti várakozásokhoz képest egyértelműen túlteljesít a csapatunk. Remek keretünk volt tavaly, bajnokok is lettünk, ugyanakkor előzetesen azt nem gondoltam volna, hogy idén szintén hasonlóan dominánsak tudunk lenni, mivel a játékosok nagy része kiöregedett, teljesen átalakult a keretünk – mondta Flasár Botond az Utánpótlássportnak. –

Összességében talán nincs olyan mély és minőségi keretünk, mint a legfőbb riválisainknak, viszont az biztos: nincs nálunk egységesebb csapat.

Azért igazán jó, veszélyes csapat a miénk, mert ha a húzóembereink közül esetleg bárki rosszabb napot fog ki, mindig akad valaki, aki előlép helyette, és kiegészítő szerepből rögtön vezéregyéniségként tesz hozzá.

Tavaly volt alkalmam megtapasztalni, milyen aranyérmet nyerni, szóval nem titkolt célom, hogy kétszeres bajnokként búcsúzzak a juniorkorosztálytól, az eddigi eredményeink alapján pedig meg is lehet erre az esélyünk a fiúkkal.

(Kiemelt kép forrása: Soproni Sportiskola)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik