Kosár: az éllovas Falco sima sikerrel zárta az U20-as alapszakaszt

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.04.01. 19:50
Címkék
Az Alba Fehérvár vendégeként aratott magabiztos sikerével a több mint négy hónapja veretlen Falco Szombathely alapszakaszelsőként végzett az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság legerősebb, A jelű csoportjában. A Budapesti Honvéd lett a második, míg a DEAC a harmadik. A Szolnoki Olajbányász és a Kecskeméti TE selejtezőt játszik a nyolcas döntőbe jutásért.

Szombat délután a 26. fordulóval lezárult az alapszakasz az U20-as férfi kosarasok élvonalában (A-csoport). Az utolsó játéknap a legfőbb kérdése az volt: vajon melyik két csapat zár az ötödik és hatodik helyen? Ezzel pedig játszhat majd play-offot a nyolcas döntőbe kerülésért a B-csoportokból (Piros és Zöld) továbbjutó együttesekkel.

Az ötödik hely végül a Kecskemété lett, amely 77–68-ra győzött a ZTE otthonában, így a forduló előtti hatodik helyükről a lila-fehérek végül feljöttek egy pozíciót a legvégére.

Ugyanis a meccs előtt még ötödik Szolnok hazai pályán nem bírt a második Honvéddal (73–84), úgyhogy

a Tisza-partiaknak végül be kell érniük a hatodik, de még továbbjutást érő hellyel.

Eközben a győzelmével a Honvéd pedig bebiztosította a dobogó második fokát. Ezáltal a piros-fehér fővárosiakkal azonos mérleggel álló DEAC a saját pályáján hiába verte meg magabiztosan a Kaposvárt (91–67), maradt az eredeti pozíciójában, vagyis a harmadik kiemeltként várhatja az országos döntőt.

A garantált alapszakaszelsőséget már korábban megszerző Falco Szombathely harmincpontos különbséggel (77–47) diadalmaskodott az Alba Fehérvár vendégeként az MKOSZ edzőközpontban.

Svajda Gábor alakulata sorozatban 19. győzelmét gyűjtötte be – legutóbb november közepén kapott ki, ennek köszönhetően impozáns, 24/2-es mérleggel zárta le a bajnokság ezen szakaszát.

A már szintén biztosan nyolcas döntős Sopron kiütötte a Nyíregyházát (113–59). A két évvel ezelőtti bajnok Körmend az Atomerőmű SE elleni, 77–72-es sikerrel fejezte évadbeli szereplését, míg az alsóházban a SZEDEÁK 65–50-re múlta felül az oroszlányiakat. Így alakult ki a végső sorrend:

TABELLA, A-CSOPORT:

A B-csoportokban vasárnap délután zárul az alapszakasz. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy a második számú Piros csoportban, vajon melyik csapat lesz a harmadik, és jut be a selejtezőbe a nyolcas döntőért? Ez a MAFC és a TF-BP között fog eldőlni – előbbi a Vasast, utóbbi a Nagykőröst fogadja a záró körben; jelenleg a MAFC a harmadik. A Zöld csoportban már eldőlt, a Bonyhád végez az élen, és játszhat play-offot az elitbe kerülésért.

B-CSOPORT, PIROS:

B-CSOPORT, ZÖLD:

Az országos döntő selejtezőjének párosításai:
KTE-Neumann János Egyetem–Atomerőmű KSE Bonyhád
Szolnoki Olajbányász–MAFC/TF-BP
Az országos döntő negyeddöntőinek párosításai:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Szolnoki Olajbányász/Atomerőmű KSE Bonyhád
Budapesti Honvéd SE–KTE-Neumann János Egyetem/MAFC/TF-BP
DEAC–NKA Pécs
Sopron KC–PVSK-VEOLIA

(Kiemelt kép forrása: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik