Jégkorong: vegyes eredményeket hozott a sűrű hét az up-válogatottaknak

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 09:00
Címkék
Az U20-as fiúk Kijevben, az U18-asok Budapesten, az U18-as lányok pedig Győrben játszottak edzőmérkőzéseket. Összefoglaljuk, mi történt jégkorongosainkkal a válogatott héten.

A férfi olimpiai selejtező és a női felnőtt A-csoportos vb árnyékában az utánpótlás jégkorong-válogatottak is pályára léptek a héten, igaz, egyelőre csak edzőmérkőzéseken.

Háromból két meccset nyert Kijevben az U20-as válogatott Forrás: MJSZ
Háromból két meccset nyert Kijevben az U20-as válogatott Forrás: MJSZ

Háromból két meccset nyert Kijevben az U20-as válogatott • Forrás: MJSZ

 

A Horváth András vezette U20-as, vagyis juniorválogatott Kijevbe utazott, ahol három fellépése is volt. Már az érkezés napján, szerdán összecsapott a házigazdával, remek mérkőzésen 5–4-es győzelmet aratott. Utána pénteken hidegzuhany érte a decemberi I/A csoportos vb-re készülő magyar alakulatot a fehérorosz U18-asok ellen, 7–2-es vereség lett a vége. A szombati záró napon sikerült javítani az összképen, az ukránok felett aratott újabb 6–4-es sikerrel.

Hazai pályán a Tüskecsarnokban készülhetett az I/B csoportos U18-as, azaz ifjúsági nemzeti együttes. Svasznek Bence csapata remekül kezdte a Négy Nemzet-tornát: a nyitó napon 4–2-re győzte le a lengyeleket, majd pénteken 8–0-val kiütötte az olaszokat. Szombaton viszont a mieink szaladtak bele egy méretes pofonba a mezőnyből kiemelkedő szlovákok ellen, a végén 8–1-es állásnál fagyott meg az eredmény.

Az I/A csoportra hangolódó U18-as lányok szintén ismerős környezetben, Győrben vettek részt háromcsapatos viadalon. Sikerélményből ezúttal nem jutott sok Bedő Botond együttesének, előbb a szlovákoktól kapott ki 3–2-re, majd a csehektől 8–2-re, így a harmadik helyen zárt.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik