Tokió 2020: Simone Biles nem az olimpiai faluban lakik majd

Vágólapra másolva!
2021.07.21. 21:28
Kedden kiderült, hogy az amerikai női tornászcsapat egyik tagjának pozitív eredményt hozott a koronavírustesztje, amit követően Simone Bilest elköltöztették a válogatott vezetői az olimpiai faluból egy szállodába. Később megerősítették, hogy a 19-szeres világbajnok tornász nem tér vissza a sportolók közé a faluba, hanem végig a hotel vendége marad.

Kedden az amerikai női tornászválogatott egyik tagjának – aki társaihoz hasonlóan már Japánban, egy edzőtáborban készült az ötkarikás játékokra – pozitív lett a koronavírustesztje. A tartalékként nevezett 18 esztendős Kara Eakert, valamint a vele közvetlen kapcsolatba került egyik társát elkülönítették, a négyszeres ötkarikás és tizenkilencszeres világbajnok Bilest viszont elővigyázatosságból már ezt követően másik szálláshelyre költöztették, és új edzéshelyszínt kerestek számára.

Szerdán edzője, Cecile Landi bejelentette: Biles végig a szállodában marad, mivel megítélésük szerint ott jobban meg tudják óvni az egészségét.

Az olimpiai faluban a játékok ideje alatt mintegy 11 ezer sportoló fordul meg. A faluban eddig négyen bizonyultak fertőzöttnek, s az ötkarikás szereplésről eddig ketten maradnak le pozitív Covid-teszt miatt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik