Wimbledon: Sinner lesz Fucsovics ellenfele az első fordulóban

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 12:25
null
Fucsovics Mártonra kemény ellenfél vár az első körben (Fotó: AFP)
Az olasz Jannik Sinner lesz Fucsovics Márton ellenfele a június 28-án kezdődő füves pályás wimbledoni tenisztorna főtáblájának első fordulójában. A 19-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovics ellenfele a szabadkártyás, 19 esztendős angol Jack Draper lesz.

Pénteken kisorsolták a wimbledoni tenisztorna főtáblájának első körös párosítását. Fucsovics Márton a 19 éves olasz tehetséget, az ATP-világranglistán 23. helyen álló Jannik Sinnert kapta, így kimondottan nehéz meccs vár rá. A két teniszező eddig két meccset játszott egymás ellen: egyet Fucsovics, egyet Sinner nyert.

Ha Fucsovics továbbjut, a cseh Jirí Vesely vagy a német Yannick Hanfmann lesz az ellenfele.

A világranglista éllovasa, a 19-szeres Grand Slam-győztes Novak Djokovics – aki a torna fő esélyese – a 19 esztendős angol Jack Draperrel játszik majd az első körben. A Wimbledonban nyolcszoros bajnok, 20-szoros GS-győztes Roger Federer ellenfele a 32 éves francia Adrian Mannarino lesz.

A nőknél a 28 esztendős Babos Tímea az első fordulóban a világranglistán 58., 22 éves orosz Anna Blinkova ellen kezdi meg szereplését a tornán. Ha továbbjut, a 64 között valószínűleg a világelső ausztrál Ashleigh Bartyval mérkőzik meg.

A rekordbeállítást jelentő 24. egyéni GS-sikerére hajtó, hatodik helyen kiemelt amerikai Serena Williams – a torna hétszeres bajnoka – a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics (51.) ellen kezd.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik