Roland Garros: Marozsán simán kikapott a selejtező 2. körében

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 14:14
null
Marozsán Fábián nem lesz ott a Roland Garros főtábláján (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián 6:3, 6:3-as vereséget szenvedett a világranglista 200. helyén álló kínai Sang Csün-csenggel szemben a francia salakpályás nyílt tenisztorna, a Roland Garros selejtezőjének 2. fordulójában, így nem jutott főtáblára.

 

Marozsán Fábián az ausztrál Li Tu elleni sima győzelemmel nyitotta a selejtezőt hétfőn. A második körben a világranglistán 200. helyen álló kínai Sang Csün-csenggel találkozott. Egyszer már játszottak egymás ellen, az idei Autralian Open selejtezőjében, amelyben két szettben Sang Csün-cseng nyert. Lett volna tehát miért visszavágni.

A mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan azt a világranglista 115. helyen álló magyar fiú eltervezte, rögtön brékhátrányba került. A 18 éves kínai srác magabiztosan játszott, kézben tartotta a szettet, olyannyira, hogy még egyszer elvette az immár világelső Carlos Alcarazt múlt héten Rómában legyőző magyar adogatását, ezzel szettelőnybe került.

Marozsán Fábián a második játékrészben sem tudta felvenni a fonalat, egyszer sem brékelt, Sang Csün-cseng ellenben igen, így 1 óra 25 perc alatt, 6:3, 6:3-mal búcsúztatta a magyart.

Ez egyben azt is jelenteti, hogy a selejtezőből egy magyar sem jutott főtáblára, Marozsán Fábián mellett Piros Zsombor és Jani Réka is kiesett. A vasárnap kezdődő fő eseményen egyesben négy magyarnak szoríthatunk, Bondár Annának, Fucsovics Mártonnak, Gálfi Dalmának és Udvardy Pannának. Babos Tímea párosban teszi próbára magát.

TENISZ
ROLAND GARROS, PÁRIZS (49 600 000 euró, salakpálya)
FÉRFIAK, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Sang Csün-cseng (kínai)–Marozsán Fábián 6:3, 6:3

KORÁBBAN
NŐK, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

Alice Robbe (francia)–Jani Réka 7:6 (7–4), 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik