K. B.
2023.05.24 12:04 Frissítve: 2023.05.24 12:34

Tenisz: Cicipasz és edzője a Roland Garros előtt befejezte a közös munkát

A férfi teniszvilágranglistán jelenleg ötödik görög Sztefanosz Cicipasz edzője, Mark Philippoussis a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy a folytatásban nem dolgoznak együtt a klasszissal.

Philippoussis (balról) és Cicipasz befejezte a közös munkát (Fotó: Getty Images)

 

Mark Philippoussis a tavaly idény második felében csatlakozott a Sztefanosz Cicipasz édesapja, Aposztolosz Cicipasz által irányított edzői csapathoz. Legnagyobb közös sikerüket egyértelműen az idei Australian Open jelentette, amelyben egészen a döntőig meneteltek (Novak Djokovocs három szettben legyőzte a görögöt).

„Köszönöm a lehetőséget, hogy a csapatod tagja lehettem. Remek élmény és tapasztalat volt. Büszke vagyok arra, amit együtt elértünk e rövid idő alatt. Egészséget, boldogságot és sikereket kívánok Neked, a pályán és azon túl!” – írta bejegyzésében Mark Philippoussis. Arra nem tért ki, miért döntöttek amellett, hogy befejezik a közös munkát.

 

Mindez azért is különösen furcsa, mert a francia nyílt salakpályás teniszbajnokság, a Roland Garros főtábláján vasárnap megkezdődnek a küzdelmek. Cicipasz a márciusi, Indian Wells-i mestertorna előtt úgy fogalmazott, elengedhetetlennek érzi a mester visszajelzését.

„Mark nagyon bölcs ember, hatalmas a tudása. Nekem most elengedhetetlen az ő visszajelzése, korábban játékosként megtapasztalta mindazt, amit most én. Rengeteg mindenhez tud kapcsolódni, amihez én, és bizonyos helyzetekben meglátja bennem önmagát” – idézte Cicipaszt az ATP.

2023.09.13 22:48:23

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Halep nagy valószínűséggel már akkor is történelem, ha a CAS esetleg felezi az eredeti büntetést. Pogba esetében sem neki dolgozik az idő. Hogy aztán ki melyik polcra helyezi majd őket emlékei tárházában, igencsak szubjektív kérdés.

2023.09.10 21:21:26

Tenisz nemzetisport.hu

A szerb klasszis három játszmában vett elégtételt a két évvel ezelőtti döntőért az oroszon.

2023.09.09 21:08:37

Tenisz nemzetisport.hu

A hétfőtől világelső Arina Szabalenka az első játszmát elvitte, aztán összeomlott és rengeteget hibázott.

2023.08.30 20:57:14

Tenisz nemzetisport.hu

Marozsán jó kezdés után kikapott a 22. kiemelt Mannarinótól, a fáradt és sérült Fucsovicsnak nem ment Hijikata ellen.

2023.08.28 20:57:10

Tenisz nemzetisport.hu

A magyar éljátékos közel négy és félóra játék után nyert az amerikai Sebastian Korda ellen.