Tenisz: Federer és Djokovics elsők között gratulált Nadalnak

Vágólapra másolva!
2022.01.30. 17:48
null
Nadal és a 21. (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, vasárnap Rafael Nadal elképesztő mérkőzésen, kétjátszmás hátrányból fordítva győzte el Danyiil Medvegyevet az Australian Open férfi egyesének döntőjében, megszerezve pályafutásának 21. egyéni Grand Slam-győzelmét, amivel lehagyta az örökranglistán az eddig vele együtt 20 egyéni győzelemmel álló Roger Federert és Novak Djokovicsot. A döntő után mindkét világnagyság gratulált a spanyolnak.

A térdműtétje után lábadozó, így az Australian Opent is kihagyó svájci klasszis Roger Federer Insta-storyban gratulált az immár egyedüliként legtöbbszörös egyéni GS-tornagyőztes Nadalnak a döntő után röviddel, s visszaemlékezett arra, hogy néhány hónapja, még mindketten mankóval jártak, s igyekeztek sérülésükből felgyógyulni.

„Micsoda mérkőzés! Drága barátomnak és nagy riválisomnak, Rafael Nadalnak tiszta szívemből gratulálok ahhoz, hogy első férfiként nyertél 21 egyéni Grand Slam-tornát. Néhány hónapja még azon viccelődtünk, hogy mindketten mankózunk. Hihetetlen teljesítmény, bebizonyítottad, hogy sohasem szabad lebecsülni egy nagy bajnokot. Az elképesztő elkötelezettséget és küzdőszellemed valódi inspirációt jelent nekem és számtalan sok embernek világszerte. Büszke vagyok, hogy osztozhatom veled ezen a korszakon, és megtisztelő számomra, hogy szerepet játszhattam benne, hogy többet elérj, ahogy te is megtetted velem az elmúlt 18 évben. Biztos vagyok benne, hogy további nagy eredményeket fogsz elérni a jövőben, de jelenleg az a dolgod, hogy ezt a sikert kiélvezd!” – írta Roger Federer.

 

Nem késlekedett a gratulációval az idei Australian Openről vízumbotránya miatt hazaküldött szerb Novak Djokovics sem, igaz, ő jóval rövidebbre fogta mondandóját, jobbára megmaradt a hivatalosan elvárható kötelezettség szintjén.

„Gratulálok Rafael Nadalnak a 21. GS-tornájához. Fantasztikus eredmény. A mindig lenyűgöző küzdőszelleme most is érvényesült”– írta a szerb, majd gratulált spanyolul is.


A TÖRTÉNELMI MECCSLABDA ITT!

A KÉPGALÉRIA NADAL DIADALÁRÓL ITT!

AUSTRALIAN OPEN (kemény pálya, 75 000 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
, DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 6.)–Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 6:7 (5–7), 6:4, 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik