Rafa Nadal sima sikerrel ajándékozta meg magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 18:54
null
A szervezők is megemlékeztek a hétszeres Roland Garros-győztes Nadal születésnapjáról (Fotó: Action Images)
Sima sikerrel ajándékozta meg magát a hétszeres Roland Garros-győztes Rafael Nadal. A 27. születésnapját ma ünneplő spanyol klasszis a Francia nemzetközi teniszbajnokság nyolcaddöntőjében a japán Nisikori Kei ellen nyert három szettben.

 

A spanyol salakkirály eddig korántsem azt a lehengerlő játékot hozta az idei Garroson, mint azt várták tőle, az első két meccsen egyaránt elvesztett egy szettet, s az olasz Fabio Fognini elleni mérkőzése sem mondható sima találkozónak (7:6, 6:4, 6:4).

A japán Nisikori Kei ellen az első szett még szorosabban alakult, innentől kezdve azonban Nadal ellépett ellenfelétől, és megszerezte 56. sikerét a Roland Garroson. Az 57. mérkőzésén.

A spanyol ellenfele a negyeddöntőben Stanislas Wawrinka lesz: a svájci kétszettes hátrányból fordított a francia Richard Gasquet ellen, és a döntő szettet 8:6-ra nyerte meg.

Utóbbihoz hasonlóan először vesztett játszmát az idei Roland Garroson a világelső szerb Novak Djokovics, a 16. helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiber ellen azonban szetthátrányból fordítva is nyerni tudott.

Az idei férfi egyesben így már csak a hazai Jo-Wilfried Tsonga valamint a spanyol David Ferrer nem vesztett szettet.

A német Tommy Haas és a fehérorosz Viktorija Azarenka is magabiztosan érvényesítette a papírformát, előbbi az orosz Mihail Juzsnijt, utóbbi a 2010-es Roland Garros-győztes Francesca Schiavonét hagyta állva.

Bár Haas első adogatását egyből elvette Juzsnij (0:1), ezt követően sorozatban tíz játékot bukott el, és mire nagy nehezen hozta első szervajátékát, addigra a német már 6:1, 4:0-ra vezetett. Haas a 22 perc alatt megnyert első szett után a másodikat 27 alatt hozta, így 49 percnyi játék után 6:1, 6:1-et mutatott az eredményjelző.

sak viszonyításképp, az előző körben az amerikai John Isner ellen döntő szett, 10:8-ra nyert csak Haas 4 óra 37 perc alatt...

Juzsnij a harmadik szettben már nagyobb ellenállást tanúsított, de ez is csak szépségtapasznak volt jó, Haas végül 6:3-ra ezt a játszmát is megnyerte, és 35 évesen, pályafutása során először bejutott a Roland Garros negyeddöntőjébe, ahol Djokovics lesz az ellenfele.

A női mezőnyben a 3. helyen kiemelt Viktorija Azarenka a 2010-es Roland Garros-győztes olasz Francesca Schiavonéval találkozott. Hat játékot – és négy bréket – követően 3:3-ra álltak a felek. Ekkor azonban a korábbi világelső fehérorosz teniszező állva hagyta ellenfelét, és sorozatban kilenc játékot megnyerve (pedig Schiavonének egy alkalommal volt dupla bréklabdája is) megnyerte a találkozót (6:3, 6:0).

Azarenka ellenfele az orosz Marija Kirilenko lesz. Utóbbi rosszul kezdte a találkozót, de 1:4-et követően is meg tudta fordítani az első szettet, majd a másodikat is megnyerte az amerikai Bethanie Mattek ellen.

Marija Sarapova két szettben legyőzte az amerikai Sloane Stephenst, az orosz győzelmével a világranglista első öt helyezettje negyeddöntős, amire Grand Slam-tornán a 2003-as wimbledoni verseny óta nem volt példa, a Roland Garroson pedig 1996 óta nem fordult elő, hogy a legjobb öt a nyolc közé jusson.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS (18 718 000 euró, salak)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Kohlschreiber (német, 16.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4
Haas (német, 12.)–Juzsnij (orosz, 29.) 6:1, 6:1, 6:3
Nadal (spanyol, 3.)–Nisikori (japán, 13.) 6:4, 6:1, 6:3
Wawrinka (svájci, 9.)–Gasquet (francia, 7.) 6:7, 4:6, 6:4, 7:5, 8:6

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Haas (német, 12.)
Nadal (spanyol, 3.)–Wawrinka (svájci, 9.)
Robredo (spanyol, 32.)–Ferrer (spanyol, 4.)
Tsonga (francia, 6.)–Federer (svájci, 2.)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Kirilenko (orosz, 12.)–Mattek-Sands (amerikai) 7:5, 6:4
Azarenka (fehérorosz, 3.)–Schiavone (olasz) 6:3, 6:0
Sarapova (orosz, 2.)–Stephens (amerikai, 17.) 6:4, 6:3
Jankovics (szerb, 18.)–Hampton (amerikai) 6:0, 6:2

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams (amerikai, 1.)–Kuznyecova (orosz)
A. Radwanska (lengyel, 4.)–Errani (olasz, 5.)
Kirilenko (orosz, 12.)–Azarenka (fehérorosz, 3.)
Jankovics (szerb, 18.)–Sarapova (orosz, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik