Tökéletes Szávay-szerda: egyes után párosban is siker

Vágólapra másolva!
2008.06.25. 21:37
Az egyes után párosban is sikeresen zárta a szerdai napot Szávay Ágnes Wimbledonban. Partnerével, Dinara Szafinával magabiztosan, két sima játszmában verték olasz–ukrán ellenfelüket.
Szávay Ágnes remekül bírta a szerdai terhelést
Fotó: MTI/EPA/Hugo Philpott
Szávay Ágnes remekül bírta a szerdai terhelést
Szávay Ágnes remekül bírta a szerdai terhelést
Fotó: MTI/EPA/Hugo Philpott
Szávay Ágnes remekül bírta a szerdai terhelést

SZÁVAY ÁGNES NYILATKOZATA

"Az egyes meccsen Niculescu ellen nagyon merev voltam és csak a második szettben, 0:3-nál lazultam le, ekkor azt mondtam magamnak, hogy ennél rosszabbul már nem játszhatok. Innen már jól ment a játék, végül simán nyertem, ami nagy önbizalmat adott később a pároshoz. Szafina remek játékos, igazi örömteniszt mutattunk be Garbin és Koricceva ellen. Egyesben a következő ellenfelem, Medina Garrigues rendkívül labdabiztos játékos, így előreláthatólag újabb nehéz, küzdelmes meccs vár rám" - nyilatkozta az MTI-nek Szávay, aki csütörtökön a 7-es pálya harmadik mérkőzésén mutatkozik be vegyes párosban a svájci Yves Allegro oldalán. Ellenfelük a brit Alex Bogdanovic, Melanie South duó lesz.
A 10. helyen kiemelt Szávay Ágnes–Dinara Szafina páros két játszmában: 6:2, 6:1-re nyert a Tathiana Garbin, Marija Koricceva olasz-ukrán páros ellen. Ezzel a magyar-orosz duó jutott tovább a párosküzdelmek második fordulójába.

A wimbledoni 3-as pályán játszott mérkőzés nem sok izgalmat tartogatott. Az első játszmát 29 perc alatt nyerték Szávayék, és a két vesztett gém azt sugallja: nem volt nehéz dolguk Ágiéknak.

A második szett ennél is könnyebbre sikerült, 21 perc alatt mindössze egy gémet veszítve hozták a kötelezőt, 50 perc alatt elintézve ellenfelüket.

Szávayék elsősorban adogatásban remekeltek, szinte esélyt sem adtak ellenfelüknek, és szerváik 84 %-t behúzták. Elmondható: kijött a tudásbeli különbség a két duó között.

Szávay Ágnes szerdán a kemény egyes mérkőzés után párosban is győzött. Az olasz Tathiana Garbin pedig joggal gondolhatja úgy, a magyar játékos a végzete: az egyes első fordulójában is Szávay Ágnes okozta az olasz játékos vesztét.

Szávayék a következő fordulóban a francia Emilie Loit, Pauline Parmentier duóval találkoznak. Ők két, rövidítésben megnyert szettben jutottak túl a Gabriela Navratilova, Klara Zakopalova cseh kettősön.

WIMBLEDON

NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Szávay, Szafina (magyar, orosz, 10.)–Garbin, Koricceva (olasz, ukrán) 6:2, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik