Szávay Ági és Dinara Szafina párosban a második fordulóba jutott

Vágólapra másolva!
2008.04.08. 10:43
Szávay Ágnes – oldalán az orosz Dinara Szafinával – megnyerte első mérkőzését a 600 ezer dollár összdíjazású Amelia Island-i női tenisztorna páros versenyében; a duó ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.
Szávayék szoros mérkőzésen nyertek az argentin-amerikai kettős ellen
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Szávayék szoros mérkőzésen nyertek az argentin-amerikai kettős ellen
Szávayék szoros mérkőzésen nyertek az argentin-amerikai kettős ellen
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Szávayék szoros mérkőzésen nyertek az argentin-amerikai kettős ellen

Szoros mérkőzésen, 6:7, 3:6, 10:3 arányban szuper tie break-kel diadalmaskodott a Szávay Ágnes, Dinara Szafina kettős az Amelia Island-i női tenisztorna páros versenyében; ezzel már a legjobb nyolc között járnak.

Győzelmük főleg az első szervákból szerzett pontoknak köszönhető – mérlegük 70%-os, míg ellenfelüknél ez a mutató csupán 61%. Bréklehetőségeiket is sokkal jobban használták ki Szávayék: hat bréklabdából ötöt értékesítettek, míg Dulkóék ugyan nyolcszor is elvehették volna ellenfelük adogatását, ez azonban csak kétszer sikerült nekik.

A Szávay-Szafina duó legközelebb a spanyol Garrigues–Ruano Pascual és az orosz–amerikai Likhovtseva–Raymond párosok közötti mérkőzés győztesével játszik.

Szávayék az előző, key biscain-i tornán is megnyerték az első meccsüket, de a második fordulóban a cseh Peshcke és az osztrák Stubbs megállította őket sima két szettben.

A mostani második fordulóbeli ellenfelük hasonlóan kemény dió lesz, mert Ruano Pascal és Lisa Raymond is kiváló párosjátékosok – mindketten vezették már a páros világranglistát, és most is előkelő helyen állnak (Ruano Pascal a 25., Raymond a 8.).

Egyesben egyelőre kedvezően alakul a magyar játékosok versenye. Szávay erőnyerőként az orosz Jekatyerina Makarovával játszik, aki a legfrissebb világranglistán nincs a legjobb ötven játékos között. Makarova az idei melbourne-i viadalon megverte Szávayt, így itt a remek alkalom a visszavágásra.

Másik játékosunk, Czink Melinda, aki a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára, ahol már nyert is egy meccset, a második fordulóban a 16 közé jutásért a spanyol Anabel Medina Garrigues ellen lép pályára.

A 16 közé jutásért vívott találkozókra magyar idő szerint délután-kora este kerül sor.

AMELIA ISLAND-I TENISZTORNA

PÁROS, 1. FORDULÓ.
Szávay, Szafina (magyar, orosz, 3.)–Dulko, King (argentin, amerikai) 6:7, 6:3, 10:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik