Tenisz, Davis-kupa: a páros és a végső siker is az amerikaiaké

Vágólapra másolva!
2007.12.02. 00:13
A Portlandben zajló Davis-kupa döntőben a szombati napon a párharc harmadik összecsapást követően el is dőlt a viadal: a nyitónapi két egyes-győzelmet követően a Bob és Mike Bryan (képünkön) alkotta amerikai duó is győzni tudott, így a zárónapi két egyes előtt együttesük már behozhatatlan előnyt szerzett Oroszországgal szemben.
Reuters
Reuters

Pénteken a nyitó napon a tavalyi győztes oroszok képviseletében Dmitrij Turszunov három játszmában kapott ki Andy Roddciktól, míg James Blake nagy csatában - három játszma is a rövidítésben dőlt el - verte Mihail Juzsnijt.

A párosoknál az amerikaiakat a világ elsőszámú duója, a Bryan-fivérek képviselték, velük szemben két , elsősorban az egyesekre koncentráló játékos, Nyikolaj Davigyenko és Igor Andrejev vette fel a harcot.

Az első játszmában még sikerrel, de a rövidítésben aztán a papírforma mégiscsak beigazolódott. A folytatásban aztán már nem tudott ennyi ellenállást kifejteni a két orosz kiválóság: előbb még négy, majd végül már csak két játékot nyertek játszmánként, így elment a meccs és vele együtt a döntő is.

A zárónapra már semmilyen érdemi nyitott kérdés nem maradt.

DAVIS-KUPA, DÖNTŐ:

EGYESÜLT ÁLLAMOK – OROSZORSZÁG 3-0
B. Bryan, M. Bryan – Davigyenko, Andrejev 7:6, 6:4, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik