Téli olimpia: ők a mieink ellenfelei az 500-as negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2022.02.12. 05:09
null
A rossz pályabeosztás miatt nem lesz könnyű dolga a Liu testvéreknek (Fotó: Árvai Károly)
Elkészült a rövid pályás gyorskorcsolyázók vasárnapi versenyeinek futambeosztásai. Ahogyan az várható volt, a mieink a selejtezőben elért gyengébb időeredményeik miatt viszonylag rossz pályabeosztást kaptak, aminek 500 méteren kiemelten fontos jelentősége van.

 

Hiába lett futamgyőztes Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is a selejtezőben, a legjobb időt mégis a futamában csak másodiként célba érő Krueger John-Henry érte el a mieink közül.

Ennek megfelelően Liu Shaolin Sándor a 2. futamban csak a 4-es pozícióból indul, ráadásul ellenfelei között a versenyszám címvédője, a kínai Vu Ta-csing, az olasz Pietro Sighel, a lett Roberts Kruzbergs és a francia Sebastien Lepape lesznek.

A 3. futamban a 2-es rajthelyről indulhat Krueger John-Henry, aki az orosz Konsztantyin Ilievvel, a belga Stijn Desmettel, a kazah Abzal Azgalijevvel és a koreai Hvang De Honnal került egy ötösbe.

A 4. negyeddöntőben lesz érdekelt majd Liu Shaoang, aki a 3-as pozícióból rajtolhat két kanadai, Steven Dubois, Jordan Pierre-Gilles, az izraeli Vladiszlav Bikanov és az amerikai Ryan Pivirotto társaságában.

A futamokból az első két helyezett és a további három legjobb idő jut majd az elődöntőbe.

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik