Téli olimpia: Mayer volt a „májer" szuper-G-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 04:52
null
Matthias Mayer immár kétszeres olimpiai bajnok (Fotó: AFP)
A csütörtöki lesiklás után pénteken a férfi szuperóriás-műlesiklás is lezajlott a Pjongcsangban zajló téli olimpián. A győzelmet az osztrák Matthias Mayer szerezte meg, Kékesi Márton kiesett.

 

Túlzás lenne azt állítani, hogy nagyon kicserélődött volna a mezőny egy nap alatt, hiszen a dobogón két olyan versenyző is állt, aki lesiklásban is érmes volt. Nem így a győztes, hiszen az osztrákok csütörtökön nem igazán voltak jók, ezúttal viszont Mayer – aki amúgy a lesiklás címvédőjeként érkezett az olimpiára – bevállalós futamánál senki nem tudott jobbat produkálni.

A második helyet a tegnapi bronzérmes svájci Beat Feuz, a harmadikat a csütörtökön ezüstös, amúgy címvédő norvég Kjetil Jansrud szerezte meg, míg a lesiklás pjongcsangi és a szuper-G vancouveri bajnoka, az ugyancsak norvég Aksel Lund Svindal ezúttal csak ötödikként zárt. Ez egyben azt is jelentette, hogy megszakadt az északiak nagy sorozata, hiszen az utóbbi négy ötkarikás játékokon mindig valamelyik versenyzőjük állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A versenyszámban induló 62 síző között ott volt Kékesi Márton is, aki 59-es rajtszámmal indulva sajnos már a pálya elején kiesett.

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
ALPESI SÍ, FÉRFI SZUPER-G
1. Matthias Mayer (Ausztria) 1:24.44 perc
2. Beat Feuz (Svájc) +0.13 mp hátrány
3. Kjetil Jansrud (Norvégia) +0.18
4. Blaise Giezendanner (Franciaország) +0.38
5. Aksel Lund Svindal (Norvégia) +0.49
6. Vincent Kriechmayr (Ausztria) +0.69
Kékesi Márton (Magyarország) kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik