MTI/H. D. 2021.02.22 14:54 Frissítve: 2021.02.22 16:16

Rp. gyorskori: Még nagyon messze a vége – Liu Shaoang

Knoch Viktor szerint megismételhetetlen élmény és emlék Magyarország első téli olimpiai aranyérme, melyet Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Burján Csabával nyert napra pontosan három évvel ezelőtt a pjongcsangi játékokon a rövidpályás-gyorskorcsolya váltó tagjaként – írja az MTI.

Liu Shaoang szerint még nagyon messze a vége (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Az M4 Sport 13 órás Sporthíradója az egész műsort a magyar korcsolyázás napjának szentelte, melyet minden évben a sporttörténelmi diadal évfordulóján, február 22-én tartanak.

A már visszavonult sportoló azt is felidézte, hogy a felejthetetlen győzelem után mindannyian sírni szerettek volna, de valahogy egyikük sem tudott elérzékenyülni.

Liu Shaoang arról beszélt, hogy ma sem látja másként, mint három évvel ezelőtt, amikor a sikert kezdetnek nevezte:

„Még nagyon messze a vége, motivációból pedig nincs hiány” – jelentette ki az FTC 22 éves rövidpályás-gyorskorcsolyázója, aki a rövidtávú terveket illetően kifejtette, hogy jobb formában érzi magát, mint a januári Európa-bajnokságon, így március első hétvégéjén, a dordrechti világbajnokságon már ismét megpróbál a csapattal együtt érmeket gyűjteni, akár a legfényesebbet is.

A magyar korcsolyázás napja alkalmából meghívott világbajnok és olimpiai ezüstérmes Sallay András elárulta, hogy korábbi jégtáncos párjával, Regőczy Krisztinával mai napig tartják a kapcsolatot, és duójuk összeállásának évfordulóját minden esztendőben megünneplik február 17-én. A 67 éves sportember felidézte, szerencséjük volt, hogy abban a korban kiengedték őket Nagy-Britanniába készülni, mert itthon nem állt rendelkezésre fedett jégpálya.

Magyarország egyetlen Európa-bajnok női műkorcsolyázója, Gór-Sebestyén Júlia arról beszélt, hogy sok tehetséges növendéket tanít a 2012-ben alapított klubjában, de hogy valaki igazán sikeres versenyző legyen, ahhoz sok apró dolognak kell összeállnia.

(MTI)

2021.02.23 07:28:49

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

„Hat legszebb díjam mellett ma is ereklyeként őrzöm azt a kopott kis retikült, amit akkor kaptam.”

2021.02.22 09:08:56

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Sebestyén Júlia és Hoffmann Nóra versenyzőként bizonyított, most edzőként dolgoznak az újabb sikerekért.

2021.02.10 21:37:40

Téli sportok ZSOLDOS BARNA

„Ha valamit megváltoztathatnék utólag, akkor nem indulnék el azon a versenyen Ausztriában...”

2020.12.24 23:31:02

Téli sportok MALONYAI PÉTER

Éva és Ottó a színpadon teljesedett ki, Iván gyorskorcsolyázó olimpikonként szerzett nevet magának.

2020.12.01 20:54:23

Téli sportok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A hüttéket persze az idén el kell kerülni. A korai kőkorszakból származó, sílécet használó embereket megjelenítő barlang-, illetve sziklarajzokon sem látni forraltborozó figurákat.