Rp. gyorskorcsolya: „Cserben hagytuk a szurkolóinkat”

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 13:46
null
Liu Shaoang (Fotó: Tumbász Hédi, 2020)
Érem nélkül tér haza a rövid pályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságáról Liu Shaoang – az olimpiai bajnok Gdanskban 500 méteren a hatodik, 1000 méteren a negyedik lett, és a váltóval is negyeddiként zárt.

 

Az elmúlt évekkel ellentétben nem szerzett érmet a gdanski kontinensviadalon Liu Shaoang, s bár a koronavírus-járvány megtépázta a short track csapatot, a fiatalabbik fivér nem keres kifogásokat.

„Nyilván közrejátszik ebben a szereplésben a járvány, ám én nem akarok a koronavírusra hivatkozni, még akkor sem, ha nem tudtunk úgy készülni, hiszen például kétszer álltunk le, de én sohasem keresem a kifogásokat. Ettől még rossz azt megélni, hogy ha egy jó formában lévő Ádó lett volna elöl az ezerméteres döntőben, nem érte volna utol senki – nyilatkozta Liu Shaoang – Sokszor esik egy versenyző pofára a pályafutása során, engem például a pjongcsangi olimpián is ért néhány pofon… Nem lehet mindig nyerni, mi is emberek vagyunk, tanulni ezekből az esetekből viszont kötelező. Mit tagadjam, fáj. Rettenetesen. Úgy érzem, cserben hagytuk azokat, akik otthon nekünk és értünk szurkoltak, sajnálom, hogy ezt kellett látniuk… A váltó pedig? Az esés benne van a pakliban, ilyenkor sosem hibáztatunk semmit, ez ezúttal így sikerült.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik