NOB: „A 2022-es foci-vb ne ütközzön a téli olimpiával!”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 14:00
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ismételten arra kérte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA), hogy a 2022-es világbajnokság ne ütközzön a téli olimpia időpontjával.

A NOB csütörtöki közleményében jelezte, korábban már kaptak arra vonatkozó ígéretet Joseph Blattertől, a FIFA elnökétől, hogy a 2022-es katari vb nem fog egybeesni a téli ötkarikás játékokkal.Joseph Blattertől, a FIFA elnökétől, hogy a 2022-es katari vb nem fog egybeesni a téli ötkarikás játékokkal.

Azért került ismét terítékre a kérdés, mert szerdán Umberto Gandini, az európai futballcsapatokat tömörítő szervezet (ECA) alelnöke azt mondta: a 2022-es téli olimpia időpontját meg kell változtatni annak érdekében, hogy a katari vb-t a télen lehessen megrendezni. Az AC Milan sportigazgatója szerint a futball-vb a világ egyik legfontosabb és legnagyobb szabású sporteseménye, csakúgy, mint a nyári olimpia, de szerinte a téli ötkarikás játékok nincs ezen a szinten.

Blatter korábban novemberi-decemberi rendezést tartott jónak, míg az ECA a január-februári időpontot javasolta, ami ütközne a téli olimpiával.

Katar 2010-ben nyerte el a 2022-es futball-vb rendezési jogát, de azóta vita tárgya az időpont, nyáron ugyanis olyan hőség van a közel-keleti országban, hogy a játékosok egészségének szempontjából kockázatos lenne akkor rendezni a tornát.

Mark Adams, a NOB szóvivője korábban azt mondta, a FIFA elnöke arról biztosította a NOB-ot, hogy a futball-vb és a téli olimpia időben nem ütközik majd egymással. A NOB egyébként már számos, több millió dollár értékű szponzorációs és közvetítési szerződést írt alá, ezekben pedig a 2022-es téli játékokra vonatkozóan is szerepelnek megállapodások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik