Északisí-vb: nincs osztrák érem, Stoch a győztes nagysáncon

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 19:22
null
Kamil Stoch a világbajnok nagysáncon (Fotó: Action Images)
Kamil Stoch győzelmével ért véget Val di Fiemmében a férfi síugrók versenye nagysáncon az északisí-világbajnokságon. A lengyel mögött a szlovén Peter Prevc, és a norvég Anders Jacobsen végzett a dobogón.

 

A világkupa-sorozatot fölényesen vezető Gregor Schlierenzauernek nem jött össze az arany normálsáncon, mert a norvég Anders Bardal beelőzte. Az osztrák szerette volna, ha nagysáncon az ezüst egy „fokozattal" fényesebb, azonban már az első sorozatban eldőlt, hogy most sem ő nyer. Schlierenzauer csak a 16. lett, és bár nem ugrott rosszul a másodikban, végül meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel.

Amúgy sem az osztrákokról szólt a verseny. Az első három pozícióban Kamil Stoch, Peter Prevc és Anders Jacobsen állt. Ők hárman, de különösen Stoch kiemelkedett a mezőnyből. A „sógorokban" Wolfgang Loitzl tartotta a lelket a negyedik helyével.

A második sorozat sem hozott túl sok változást. A négyszeres olimpiai bajnok Simon Ammann ugyan nagyot repült a maga 132.5 méterével, ám miután a stíluspontokkal ezúttal is hadilábon állt, nem tudott számottevően előre kerülni. A svájci a tízedikről a hetedik pozícióba jött fel.

Az éllovasok egymást múlták felül, végül Kamil Stoch maradt az élen, összesen 6.1 ponttal előzte meg a meglepetésembert, Peter Prevcet.

Stochnak magasan ez pályafutása legjobb eredménye. Korábban öt világkupaversenyt nyert, többek között itt, Val di Fiemmében is győzött már.

ÉSZAKISÍ-VB, VAL DI FIEMME
Síugrás (nagysánc, HS 134)

1. Kamil Stoch (lengyel) 295.8 (131.5, 130)
2. Peter Prevc (szlovén) 289.7 (130.5, 130.5)
3. Anders Jacobsen (norvég) 289.1 (129, 131)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik