Man City - Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 13:10
Drága nővéreim, fivéreim, szurkoló-, polgár-, honfi- és elvtársaim, barátaim, Yiddók! Olyan meccs előtt állunk, amelyre készülve már a tisztes...

Drága nővéreim, fivéreim, szurkoló-, polgár-, honfi- és elvtársaim, barátaim, Yiddók! Olyan meccs előtt állunk, amelyre készülve már a tisztes vereség is elfogadható eredménynek számít - ellenemre esett leírni ezt a félmondatot, de mindnyájunk számára jobb lesz, ha észben tartjuk a realitást. A City jelenleg összemérhetetlen velünk - a játékosállomány önmagában szavatolja, hogy tízből tízszer ők lesznek a favoritok a két csapat meccsein. De bízni azért természetesen mindig van miben, hiszen a favoritok szinte sosem nyernek tízből tízszer, és távozott már idén is egy csapat három ponttal az Etihadból. (Mégpedig az idegenbeli specialistának nehezen nevezhető Stoke.) Tipikusan olyan meccs ez tehát, ami előtt valami szinten készülni szoktunk a felejtendő élményre, de egyben benne van azért a kellemes meglepetés is. A tavalyi év mészárlásai után már két szoros meccs is komoly előrelépés lenne a City ellen. Persze ennél többet szeretnénk mindannyian.Drága nővéreim, fivéreim, szurkoló-, polgár-, honfi- és elvtársaim, barátaim, Yiddók! Olyan meccs előtt állunk, amelyre készülve már a tisztes vereség is elfogadható eredménynek számít - ellenemre esett leírni ezt a félmondatot, de mindnyájunk számára jobb lesz, ha észben tartjuk a realitást. A City jelenleg összemérhetetlen velünk - a játékosállomány önmagában szavatolja, hogy tízből tízszer ők lesznek a favoritok a két csapat meccsein. De bízni azért természetesen mindig van miben, hiszen a favoritok szinte sosem nyernek tízből tízszer, és távozott már idén is egy csapat három ponttal az Etihadból. (Mégpedig az idegenbeli specialistának nehezen nevezhető Stoke.) Tipikusan olyan meccs ez tehát, ami előtt valami szinten készülni szoktunk a felejtendő élményre, de egyben benne van azért a kellemes meglepetés is. A tavalyi év mészárlásai után már két szoros meccs is komoly előrelépés lenne a City ellen. Persze ennél többet szeretnénk mindannyian.

CSAPATHÍREK

A két jobbhátvédünk továbbra is sérült, rajtuk kívül sajnos akad négy olyan ember, akin nem 100%-os. Lloris és Chadli is kisebb sérüléssel tért vissza a válogatott meccsekről, de Adebayor és Bentaleb sem teljesen oké. Vorm személyében van nemzetközileg is elismert, 40 év alatti cserekapusunk, csakhát ezen a poszton az a baj, hogy a világ egyik legjobbját kell(ene) pótolni, ami miatt, akármennyire is tisztelem a hollandot, bizony észrevehetően gyengülnénk, ha őt kellene játékra fognunk. A többi poszton elvileg vagyunk olyan mélyek, hogy többé-kevésbé kockázatmentesen befoldozzuk a réseket. No, de közben közzétették a kezdőcsapatot:

Lloris

Dier - Kaboul - Fazio - Rose

Capoue - Mason

Lamela - Eriksen - Chadli

Soldado.

A tudtommal teljesen egészséges Vertonghen hiánya a leginkább feltűnő, de Dembélé és a padra sem férő Paulinho is minden bizonnyal izomból szentségel. Adebayor most először nem kezd a bajnokságban - de ebből mélyebb következtetéseket nem vonnék le, hiszen mint említettem volt/van egy kis sérülése. Sok szerencsét a három nagyon komoly lehetőséget, és igen nehéz feladatot kapó meglepetés kezdőnknek: Fazio, Mason és Soldado egyaránt hatalmas kihívás elé néz.

A City-nél Zabaleta a legfájóbb hiányzó, illetve Pellegrini pihenteti Yaya Tourét (mert megteheti), aki csak a kispadon kapott helyet. Utóbbi helyett Lampard kezd. Érdekes még, hogy a City most egy csatárral indítja a meccset (Agüero), ha jól emlékszem, akkor eddig zömében a kétcsatáros játékot preferálta a chilei. Mindenesetre ettől még óriási hazai nyomást várok a meccs több periódusában is. Jesús Navas is ott lesz a kezdőben, tehát az első feladat az lesz, hogy ne kapjunk megint 20 másodpercen belül gólt a hirtelenkékszemű szélsőtől.

MILESZ?

Pár dologban bizakodom: először is a legfontosabb, hogy elkerüljük az újabb megszégyenítő vereséget. Ha ez sikerül már nem lesz teljesen rossz a kedvem a hétvége hátralévő részén. A második dolog: de dőljön el a meccs túl korán. Ki lehet kapni úgyis 2-0-ra, hogy már a félidő előtt kialakul a végeredmény, meg úgy is, hogy a 96. percben még támadunk az egyenlítésért és a szöglethez feljövő Lloris kapufája utáni kontra végén kapjuk a másodikat. Egyszerűbben fogalmazva: legyünk partiban. Szerintem a mostani tizenegy képes lesz rá, hogy focicsapatként funkcionáljon a bajnok otthonában. Ha ez meglesz, akkor összejöhet a szoros meccs - a szoros meccsen pedig már a pontszerzés is teljesen normális eshetőség. A minimális elvárás tehát, hogy ne verjenek szarrá minket. Maximumot nem említek, mert az természetesen a jó játékkal megszerzett három pont. Nem lehetetlen, de tényleg mindennek össze kell jönnie hozzá. Ha tippelnem kell mégis azt mondom, hogy nyerünk 2-1-re. Elvégre a héten az is előfordult, hogy 'Arry maga állta a cechet egy munkaebéd alkalmával:

COME ON YOU SPUUUURRRRSSSSS!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik