MTI
R. D. P.
2023.01.31 10:20 Frissítve: 2023.01.31 11:52

Spanyolország: hatósági vizsgálat indult a Vinícius-bábut lelógatók felkutatására

A spanyol hatóságok biztonsági kamerák felvételei és közösségi médiás bejegyzések vizsgálatával igyekeznek beazonosítani azokat, akik egy hídról lelógatták a Real Madrid futballistáját, Vinícius Juniort ábrázoló bábut a múlt héten.

 

Vinícius Júnior szerint a szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet (Fotó: Getty Images)

Az erőszakellenes bizottság a hétfői ülését követően jelentette be, hogy zajlik az ismeretlen elkövetők felkutatása, akik a Király-kupa múlt csütörtöki Real Madrid-Atlético Madrid negyeddöntője előtt a spanyol fővárosban a brazil támadó 20-as mezébe öltöztetett próbababát lógattak le, fölé pedig egy piros molinót akasztottak, amelyen fehér betűkkel a „Madrid gyűlöli a Realt” felirat állt. Az üzenet gyakran megjelenik az Atlético egyik ultracsoportjának transzparensein, ugyanakkor ez a társaság most nem vállalta a felelősséget az akcióért. Az eset kapcsán országszerte klubok és sportági tisztségviselők szólaltak fel elítélve a cselekedetet.   

 
Az Atlético drukkerei felakasztották „Viníciust”

A 3–1-es Real-sikerrel zárult negyeddöntő hosszabbításában Vinícius készítette elő – igaz, nem tudatosan – Karim Benzema vezető gólját, a végeredményt pedig ő maga állította be.   

„Mindössze egyetlen Madrid létezik, ezt mindenki tudja” – írta a találkozó után Vinícius, hozzáfűzve: „Vini szereti Madridot.”   

Másnapi nyilatkozatában kiemelte: „a szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet.”   

Vinícius az idény során már volt céltáblája rasszista rigmusoknak az Atlético-fanatikusok részéről. Az ezzel kapcsolatos vizsgálatot ugyanakkor lezárta a spanyol állami ügyészség bizonyítékok hiánya miatt, valamint arra hivatkozva, hogy a dalok „egy futballmérkőzés rivalizálásának keretein belül maradtak.” Az erőszakellenes bizottság határozata nyomán a Valladolid egy tucat szurkolójának ugyanakkor fejenként négyezer eurós bírságot kellett fizetnie, emellett egy évre kitiltották őket sporteseményekről, miután ugyancsak a Real támadóját inzultálták egy decemberi mérkőzés alatt. Hasonló esetről számoltak be az Athletic Bilbao drukkereit illetően a másfél héttel ezelőtti bajnokin.   

A 22 esztendős afroamerikai futballista korábban közösségi oldalain fogalmazott meg panaszt annak kapcsán, hogy rasszista támadások érték Európába igazolása óta.

2023.03.19 19:17:44

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Roberto és Kessié találata katalán sikert jelentett az el Clásicón, 12 pont a két csapat közti különbség.

2023.03.12 20:36:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A katalánok kilencpontos előnyből várhatják a jövő heti el Clásicót.

2023.03.11 03:49:06

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Espanyol kilenc év után talált be a Bernabéuban, de így sem szerzett pontot.

2023.03.05 14:08:22

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Fontos pontokat veszített a címvédő a lelkes sevillaiak otthonában, tovább nőtt az élen a Barcelona előnye.

2023.03.05 14:08:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Raphinha gólja elegendőnek bizonyult, a Barcelona fél órát emberhátrányban játszva is nyert.