nemzetisport.hu
2016.12.07 07:11 Frissítve: 2016.12.07 08:32

Real: CR tiszta vizet öntött a pohárba – igazolta adózását!

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid hivatalos közleményt adott ki, miután a szupersztár Cristiano Ronaldót az elmúlt napokban adóelkerüléssel vádolták meg, az ügyből pedig óriási botrány lett.

A spanyol adóhatóság kiadta Cristiano Ronaldo adózási papírjait (Fotó: AFP)

 

Az elmúlt napokban hatalmas botrányt kavart a Football Leaks nevű honlap azon állítása, miszerint Cristiano Ronaldo hét év alatt körülbelül 150 millió eurónyi bevételét menekítette különböző adóparadicsomokba, hogy ezzel elkerülje az adózást.

A sztárfutballisták és sztáredzők pénzügyi visszaéléseinek felderítésére szakosodott portál szerint a fenti összeget nehezen követhető céghálón keresztül helyezték el Svájcban, a Brit Virgin-szigeteken és Panamában, ami lehetővé tette, hogy CR egészen alacsony, 4 százaléknál is kisebb kulccsal adózzon.

C. Ronaldo ellen folyamatban van már egy eljárás a 2011–2013 közötti időszak bevételeit illetően, és a pénteki hírek szerint marketingjogainak 2014-es értékesítése sem biztos, hogy szabályszerűen történt – itt a sajtóhírek 31 millió euró „megspórolásáról” szólnak. 

Az aggályos offshore cégháló létrehozása állítólag a szuperügynök Jorge Mendes leleményességét „dicséri”, s nemcsak Cristiano Ronaldo, hanem José Mourinho és Radamel Falcao is érintett: a Manchester United edzője 12 millió euróval, a Monaco támadója 1.3 millióval választott kerülőutat.

A Real Madrid kedd este azonban tiszta vizet öntött a pohárba, és hivatalos közleményt adott ki klasszisát illetően.

„Az elmúlt napokban kirobbanó botrányra reagálván a spanyol adóhivatal kiadta a Cristiano Ronaldo adózásáról szóló tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy a játékos eleget tett minden követelménynek, törvénynek, kötelezettségeit megfelelően teljesítette az állam felé.”

A királyi klub hozzáteszi, CR a spanyol csapatnál eltöltött ideje alatt mindvégig példaértékűen viselkedett, s azt kérik mindenkitől, tartsák tiszteletben a portugál csillagot.

 

 

2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.

2023.01.29 20:43:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A brazil szélső egymaga mesterhármast lőhetett volna, de Alex Remiro pazar napot fogott ki.

2023.01.27 23:23:53

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább folytatódott a gránátvörös-kékek győzelmi sorozata.