nemzetisport.hu
2018.01.07 14:21 Frissítve: 2018.01.07 14:31

Játékossors: Robinhótól tanulták a biciklicselt, a Real Madrid volt az álmuk

Szombat este vált hivatalossá, hogy az FC Barcelona 120+40 millió euróért átigazolja a Liverpooltól a brazil Philippe Coutinhót, aki így Neymar után a világ második legdrágább futballistája lesz. A Marca az átigazolás kapcsán felidézte a tíz évvel ezelőtti páros interjúját, amelyet az akkor 16 éves két brazil sráccal készített, és amelyből a cikk megjelenése óta eltelt időszak során sok minden megvalósult. De akad, ami nem – még...

Pazar brazil páros: Coutinho és Neymar (Fotó: Marca)

 

Coutinho és Neymar nagyjából 2008 tavasza óta ápol egymással jó barátságot. Akkor találkoztak, amikor mindketten meghívást kaptak a Katarban és Európában túrázó brazil U16-os válogatottba.

Ekkor nyílt lehetősége a Marca újságírójának, David Ruiznak beszélgetni a srácokkal, amelyet a „Jövő Robinhói” című írásban tárt az olvasók elé a lap.

„Melyik számotokra az álomcsapat, amelyikben szerepelni szeretnének?” – teszi fel a kérdést Ruiz, és mindkét tini határozottan válaszolt is.

„A Real Madrid. A világ legjobb csapata” – felelte Coutinho tíz évvel ezelőtt.

„A Real Madrid” – így a szűkszavú Neymar válasza.

Hasonló egyetértésben feleltek a srácok a „ki volt a példaképeket gyerekként?” kérdésre is, hiszen ugyanazt a játékost nevezték meg.

„Úgy tanultam meg a biciklicselt, hogy Robinhót néztem a tévében. Nagyon szeretem a Real Madrid és a Barcelona meccseit nézni, ez a két gárda a legjobb csapat a spanyol élvonalban” – mondta Coutinho, s Neymar válasza sem sokban különbözik.

„Hétéves voltam, amikor a Santoshoz kerültem, és sokat néztem Robinhót a tévében. Megpróbáltam másolni őt, főleg azt, ahogyan hozzááll az ellenfél játékosának legyőzéséhez, kicselezéséhez. Én is szeretem a spanyol futballt, mert attraktív, gyors és igazán minőségi” – fogalmazott a manapság már a PSG színeiben a francia élvonalat meghódító Neymar, aki tavaly nyárig négy éven keresztül a Barca színeiben szerepelt.

Az interjúból levonható tanulság, hogy a barcelonai szerződéskötés már mindkét játékosnak összejött, ám kérdés, hogy így vajon lesz-e még esélyük a Realban való szereplésre is?

Neymar (balra) és Coutinho tíz éve jó barátok (Fotó: AFP)

 

TÍZ ÉVVEL EZELŐTT A REAL MADRID
 Az interjú 2008 márciusában készült, így gyorsan felidéztük hogy is nézett ki a Real Madrid 2007–2008-as idénye. A spanyol bajnokságot a srácok kedvence, a Real Madrid nyerte meg, amelyben akkor ott volt mindkettejük idolja, Robinho, és olyan további klasszisok is szerepeltek a királyiaknál, mint Raúl, Iker Casillas, Michel Salgado, Sergio Ramos és Guti, de a légiósok sorából említhetjük Pepét, Fabio Cannavarót, Marcelót, Mahamadou Diarrát, Júlio Baptistát, Fernando Gagót, Ruud van Nistelrooyt, Arjen Robbent, Wesley Sneijdert, Gonzalo Higuaínt, vagy éppen a kapus Jerzy Dudeket. A vezetőedző Bernd Schuster volt.
 A bajnoki cím megszerzésében nagy szerepet játszott, hogy a csapat tavasszal szinte csak a La Ligára koncentrált, miután a Bajnokok Ligájából és a spanyol Király-kupából is a nyolcaddöntőben búcsúzott.
2022.11.10 18:06:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az öltözőben Piqué volt az egyik első számú tréfamester, aki gyakran gyermeteg poénokkal szórakoztatta vagy bosszantotta a többieket. Ám aki ezek alapján infantilis, nagyra nőtt gyermeknek gondolja, az hatalmasat téved. Az IQ-ja a hírek szerint 140 feletti, a pályán is elsősorban a játékintelligenciájával tűnt ki.

2022.11.10 03:40:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „királyi gárda” legyőzte a Cádizt a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésén.

2022.11.08 21:16:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Lewandowskit az első félidőben kiállították, de fordított az Osasuna ellen a szünet utánra feljavuló Barca.

2022.11.07 20:48:14

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Kikapott a La Liga fásultan futballozó címvédője a kis csapat otthonában, maradt a tabella élén a Barcelona.

2022.11.05 20:46:39

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Befejezte a karrierjét a katalánok legendás védője, győzelemmel köszönt el a Camp Noutól.