Barca: a székesegyházban ezrek búcsúztatták Vilanovát

Vágólapra másolva!
2014.04.28. 23:04
null
Emberek százai vettek részt a megemlékezésen (Fotó: Reuters)
A barcelonai székesegyházban rendezett gyászszertartáson ezrek búcsúztatták Tito Vilanovát, a Barcelona labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzőjét, aki a múlt héten hunyt el.

 

A szakember tiszteletére rendezett megemlékezést Lluís Martínez Sistach bíboros püspök vezette a barcelonai bazilikában, amelynek befogadóképességét a nagy tömeg miatt bővítették, de a kegyeletüket leróni igyekvő emberek egy része így is csak a székesegyházán kívül, egy óriáskivetítőn követhették az eseményeket.

A szertartáson részt vettek többek között a Barcelona korábbi elnökei, Josep Lluís Núnez, Joan Gaspart, Joan Laporta és Sandro Rosell, a Real Madrid képviseletében Emilio Butragueno (és Fernando Fernández Tapias), a Manchester City vezérkarából a 2003 és 2010 között a Barcánál dolgozó Txiki Begiristain, míg a Benfica elöljárói közül a korábbi portugál válogatott Nuno Gomes.

A megható megemlékezésen Josep María Bartomeu klubelnök mellett Jordi Roura, a Barcelona másodedzője, valamint Tito Vilanova két gyermeke, Carlota és Adria is beszédet mondott.

„Nagyon szeretetre méltó személytől búcsúzunk a mai napon. Ígérem, hogy örökre helye lesz a szívünkben és sosem felejtjük el” – hangsúlyozta a katalán klub első embere.

„Elmondta nekünk, hogyan kell küzdenünk az álmainkért. Édesapám a menny ajándéka, az életét a Barcelonának szentelte. Emléke örökké a szívemben él” – mondta Vilanova lánya, fia pedig elárulta, amikor kiderült, hogy édesapja rákos betegségben szenved, akkor jobban érdekelte őt a családja lelkiállapota, mint sem a saját magáé.

A szertartáson természetesen részt vettek az első csapat játékosai is, akik közül érthető okokból Xavi, Carles Puyol és Lionel Messi sem tudta véka alá rejteni érzéseit. (Erről az alábbi képek tanúskodnak.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik