Röplabda: másodikak az U21-es fiúk és az U18-as lányok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.11. 20:25
Egyaránt második helyen végzett U21-es férfi válogatottunk a nyíregyházi világbajnoki selejtezőn, és leány U18-as csapatunk is Törökországban, Eb-selejtező csoportjában.

A fiúk Grúzia és Görögország legyőzése után ki-ki mérkőzést játszottak a franciákkal a világbajnokságra való kijutásért, de végül 3:0-ra alulmaradtak.


A lányok a nyitómérkőzésükön kikaptak Romániától, de a második napon keleti szomszédaink alulmaradtak Grúziával szemben, a mieink pedig pontot szereztek a házigazda törökök ellen. Mivel a hazaiak Romániát is legyőzték, így egy grúzok elleni siker a mieink második helyét jelentette. A csapat ezt teljesítette is, ám sajnos ez is kevés volt a továbbjutáshoz, mivel csak a három legjobb csoportmásodik került ki az Eb-re. Kár volt a nyitónapi vereségért, mert a románok elleni siker Eb-szereplést is ért volna.

Az U19-es fiúk már szombaton befejezték szereplésüket Oroszországban. Ők előbb Hollandiától kaptak ki 3:2-re, majd a hazaiaktól 3:0-ra, Grúziát azonban legyőzték, s így végül az Eb-selejtezőcsoport harmadik helyén zártak négy ponttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik