Női röpi Eb-sel.: simán verte Ciprust a magyar válogatott

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.27. 19:14
A magyar női röplabda-válogatott a papírformának megfelelően 3:0-ra legyőzte a vendég Ciprust Budapesten az Európa-bajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában.
Magabiztos győzelem (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Magabiztos győzelem (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Még szettet sem nyert, sőt, az utóbbi években Európa-bajnoki selejtezőn sem vett részt a ciprusi női röplabda-válogatott. Legutóbb kilenc évvel ezelőtt esett ez meg, akkor Lettország ellen maradt alul a szigetország csapata az Eb-selejtező első körében, így hamar elbúcsúzott a viadaltól. Bátran kijelenthetjük, kicsi volt az esély arra, hogy az ellenfél akár csak megszorongassa valamelyik szettben a mieinket.

Németh Anett még pénteken arra hívta fel a figyelmet, hogy a ciprusiak játéka a centerekre épít, illetve a legutóbbi, Portugália elleni találkozójukra bekerült Erika Zembila a keretbe, aki húsz pontot szerzett azon a mérkőzésen.

Andreas Vollmer együttesének nemcsak a centereket, de az új átlót is sikerült semlegesítenie, annak ellenére, hogy az ukránok ellen látott kezdő hatos nagy része a kispad mögül biztatta társait. Az első tizenkét ponton osztoztak a felek, azonban utána következett a hazai dominancia – főleg Petőváry Panni brillírozott –, amelybe még az is belefért, hogy biztos előnynél a mieink kikértek egy challenge-et az egyik labdamenet végén. A harmadik játszmában kicsit alábbhagyott a koncentráció, ezért sokáig szoros volt a szett, de végig a magyarok diktálták az iramot, aminek győzelem lett a vége.

„Nem mondanám, hogy sima mérkőzés volt, az első két szettben nagyon jól játszottunk, a harmadikban kicsit akadozott a nyitásfogadásunk, de még időben rendeztük a sorokat és győztünk” – mondta a mérkőzés után Bagyinka Fanni.

RÖPLABDA
NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–CIPRUS 3:0 (13, 10, 17)

Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 850 néző. Vezette: Jurkovic (horvát), Juracek (szlovák)
MAGYARORSZÁG: GYIMES 12, Bagyinka 1, Szedmák 7, Papp O. 10, PETŐVÁRY 13, TÖRÖK K. 9. Csere: Juhár (liberó). Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer
CIPRUS: E. Jannu 2, Riala 2, Zembila 10, Hadzsikonsztanta 2, Pehlivani 4, Sz. Jannu. Csere: David (liberó), Demetriu 3, Dobrasinovics. Szövetségi kapitány: Loizosz Loizu
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:4, 14:7, 21:9. 2. játszma: 8:6, 14:6, 21:8. 3. játszma: 6:3, 11:11, 17:16, 22:16
MESTERMÉRLEG
Andreas Vollmer: – Az első két szettben szinte tökéletesen játszottunk, a blokkjaink, a támadások és Petőváry Panni játéka is kiemelkedő volt. A harmadik játszmában már nem úgy koncentráltunk, ahogy kellett volna, nem tudtunk akkora nyomást helyezni az ellenfélre, mint előtte. Az ukránok elleni kezdő hatoshoz képest öten pihentek, mindössze Papp Orsolya játszotta végig a találkozót, ilyen felállásban pedig nem igazán játszottunk még korábban, ezért lehetett néha némi bizonytalanság. A kötelező három pontot megszereztük, reméljük, a következő körben is mi győzünk.
Loizosz Loizu: – Eleve nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de az is megzavart minket, hogy nem erre a kezdőre számítottunk a magyaroktól. A harmadik játszmában nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, 16:16-ig remekül küzdöttek a lányok.

A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont, 2. Ukrajna 5, 3. Portugália 3, 4. Ciprus 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik