Női röpi Extraliga: a Kaposvár meglepte a Nyíregyházát

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 21:31
null
Fotó: Facebook/KNRC
A Kaposvár házigazdaként négy játszmában legyőzte a Nyíregyházát a női röplabda Extraliga alapszakaszának pénteki játéknapján.

 

A somogyiak az első szettet 7:15-ről és 14:21-ről, játszmalabdát is hárítva fordították meg, a második játszma viszonylag sima elvesztése után pedig összeszedték magukat, és megérdemelten tartották otthon mindhárom pontot.

A szezonban először győztes kaposváriaktól hiányzott a görög Sztamatia Kiparisszi, aki múlt szombaton, a Vasas ellen súlyos térdsérülést szenvedett: a csapat csütörtöki tájékoztatása szerint a játékos bal térdében az elülső kereszt- és a belső oldalszalag is elszakadt, így hosszú kihagyás vár rá.

A nyíregyháziak a pályán ez idáig veretlen voltak, de csütörtökön derült ki, hogy a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabály megsértése miatt a múlt vasárnapi, UTE elleni győzelmüket elvették, így csak a hatodik helyen állnak a tabellán.

RÖPLABDA, NŐI EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ, 3. FORDULÓ
KNRC–Fatum-Nyíregyháza 3:1
(25, –21, 22, 16)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 420 néző. V: Horváth M., Barabás.
KNRC: Radnai Lili, Gyimes 10, Renko 3, Szedmák 15, Bodovics 5, Ubavics 22, 8. Csere: Hegyi (liberó), Godó 4, Radnai Luca 1, Narancsics. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
FATUM: Belova 6, Lászlop 3, Karaoglu 15, Leban 21, Cepni 3, Cicic 4. Csere: Tóth F. (liberó), Jurdza 6, Kovács-Francesco 1, Török, Ambulija. Vezetőedző: Leonidasz Gaitanakisz.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe:
– Gratulálok a csapatomnak! Nagyon örülök, hogy fel tudtunk zárkózni az első szettben, örülök, hogy hazai pályán szereztük meg az első győzelmünket. Várjuk a következő mérkőzést, nem áll meg a munka, dolgozunk tovább, mert folyamatosan szeretnénk fejlődni, jobb játékot mutatni, és még több mérkőzést nyerni.
Leonidasz Gaitanakisz: – Gratulálok a Kaposvárnak a mai győzelmükhöz. Koncentráltabban játszottak nálunk. Túl sok nyitásrontásunk volt és sokat rontottuk a támadásoknál. A következő mérkőzésen sokkal agresszívabban kell lennünk.

Szent Benedek RA–MTK Budapest 3:0 (24, 22, 16)
Balatonfüred, 115 néző. V: Mezőffy, Bátkai-Katona.
SZBRA: Grbac 1, Koleva 12, Nacsa-Pekárik 10, Sztijepics 15, Jankovics 8, Vacsi 3. Csere: Balogh E., Fáth (liberók), Herbin-Baker 3, Bosnyakova 4. Vezetőedző: Dejan Desnica.
MTK: Szabó L. 9, Briga 3, Aszonja 15, Tatár 10, Costa 7, Berkó 4. Csere: Divényi (liberó), Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
MESTERMÉRLEG
Dejan Desnica:
– Ha valaki csak azt nézi, hogy 3:0-ra nyertünk, akkor azt hihetné, hogy egy könnyű meccset játszottunk, de ez nem így van. Nagyon jól játszott az ellenfelünk és közel álltak ahhoz, hogy szettet nyerjenek. Felváltva vezettünk mindkét szettben, de végül mindig mi tudtuk befejezni a játékot. A harmadik játszmában sem volt egyszerű a győzelmünk, de végül ott könnyebb dolgunk volt. Fontos volt, hogy az első hazai meccsünkön győzelemmel tudjunk bemutatkozni a közönségünknek.
Leiszt Máté: – Nagyon sok mindenen mentünk keresztül ezen a héten, és nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen kiváló mentalitással kezdtük el a mérkőzést. Apróságok döntöttek az első két szettben ellenfelünk javára. Azon leszünk, hogy a ma mutatott mentalitást tartani és kitolni tudjuk, dolgozunk majd ezen, hiszen meglesz az eredménye.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik