Férfi röpi NB I: tegezni is alig merték a hazaigazoló óriást

Sz. G., B. K.Sz. G., B. K.
Vágólapra másolva!
2015.10.21. 09:44
null
Mészáros Dömötör örömmel adja át tapasztalatait a fiataloknak (Fotó: Bús Csaba)
A 2001-ben Európa-bajnokságon szereplő magyar röplabda-válogatott ütője, Mészáros Dömötör a Kecskeméti RC-hez igazolt. Az október 27-én a harminckilencedik születésnapját ünneplő, Katarban légióskodó játékos karácsonyig marad az együttesnél.

 

MINDIG VÁNDOROL
Mészáros Dömötör nevének hallatán a röplabdát ismerők és szeretők Olaszországban és Oroszországban is elismerően csettintenek, hiszen a 2001-ben Európa-bajnokságon szereplő magyar férfiválogatott ütője évekig játszott az említett országok bajnokságában.
Mészáros a Kaposvárral szerzett harmadik bajnoki címe után szerződött 1999-ben a világ legnívósabb bajnokságába, az olasz A1-ligába, és mindjárt első meccsén súlyos térdsérülést szenvedett a Padovában. Szerencsére felgyógyult, két idény után távozott a Trentinóba, majd sorra váltotta csapatait: újra Padova, PAOK (görög), Montichiari (olasz), Urengoj (orosz), Szurgut (orosz), Modena (olasz), Izmir (török), Genova (olasz).
2012-ben Dubaiba távozott, de egy hónap után már a libanoni al-Anvar szerződtette, amellyel bajnok lett, tavaly óta a katari al-Horban játszik.

„A katari bajnokságban most az alapozás időszaka van. Az al-Hornál rábólintottak, hogy itthon folytassam, ameddig nem kezdődik a szezon. December huszonnegyedikéig leszek Kecskeméten, utána megyek vissza. Remélem, tudok segíteni a csapatnak” – mondta a Nemzeti Sportnak Mészáros Dömötör, akinek először furcsa volt, hogy néhányan alig merték tegezni új társai közül. Ami persze nem is annyira meglepő, hiszen a KRC-nél rengeteg a fiatal játékos, 14-15 évesek is akadnak az keretben.

„Sok a fiatal, de sok köztük a jó és tehetséges játékos is. Mentálisan kell érniük, illetve meg kell tanulniuk, hogy az edzésen száz százalékot adjanak ki magukból” – vonta le az edzéseken szerzett eddigi tapasztalatait Mészáros, akivel kapcsolatban már tavaly felvetődött, hogy libanoni válogatott lesz.

„A libanoni szövetség beadta a vonatkozó kérelmet a magyar szövetséghez, ennél többet nem tudok róla – mondta Mészáros. – Jövőre negyvenéves leszek, addig szeretnék profiként röplabdázni. Szegeden elkezdtem az edzői képzést, majd eldől, hogy megállom-e a helyem abban a szerepkörben.”

Gyurkó Sándor vezetőedző szerint Mészárosnak van érzéke a tanításhoz, már most lelkesen adja át tapasztalatait a fiataloknak, megmutatja a játék csínját-bínját.

„A srácok lesik minden mozdulatát. Ugyanakkor a csapat összeállításánál figyelnem kell, hogy mindenki megkapja a lehetőséget, és senkinek se sérüljön a lelke amiatt, hogy kevesebb időt tölthet a pályán »Döme« érkezése miatt” – tette hozzá Gyurkó.

A rutinos, 199 centiméter magas Mészáros vasárnap, a Kazincbarcika elleni bajnokin pályára is léphet, ha Gyurkó Sándor úgy gondolja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik