Videó: a Pink Floyd előtt tisztelegtek látványos élőképpel olasz szurkolók

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 18:47
A Salernitana szombaton otthon kapott ki 4–0-ra az Intertől az olasz Serie A-ban, így a hazaiaknál a játékosok kimagasló produkciója miatt nem kaphatjuk fel a fejünket – ellenben a szurkolókéval, akik látványos élőképpel tisztelegtek a Pink Floyd brit rockegyüttes előtt.
Ötven éve adta ki a brit Pink Floyd a legendás, The Dark Side of the Moon című albumát. Ebből az alkalomból a Salernitana szurkolói összetett látványelemmel tisztelegtek a zenekar munkássága előtt.

A rockegyüttes a Salernóhoz közeli Pompeii római kori amfiteátrumában 1971-ben koncertfilmet forgatott. A Kr. e. 70 környékén épült létesítményben a Vezúv Kr. u. 79-ben történt kitörése és a város pusztulása után először 2016-ban rendeztek nézők előtti eseményt: ekkor a Pink Floyd gitárosa, David Gilmour adott két koncertet – ezek azok, amelyekből kifolyólag a Salernitana szurkolói közel érezhetik magukat a bandához.

Az élőképen három album borítójának elemei is megjelentek. A két arc az 1994-es The Division Bellt, a téglaburkolat és a felirat az 1979-es The Wallt, a háromszögprizmán keresztülfutók, szivárványba áthajló fénycsík pedig az 1973-as The Dark Side of the Moont eleveníti fel.

A SZURKOLÓK ÉLŐKÉPE


A POMPEII AMFITEÁTRUMBAN FORGATOTT FILM

OLASZ SERIE A
7. FORDULÓ

Salernitana–Internazionale 0–4
(Lautaro Martínez 62., 77., 85., 89. – a harmadikat 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik