Olaszország: tíz hónapra eltiltották Sandro Tonalit – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.26. 13:55
null
Sandro Tonali (Fotó: Getty Images)
Minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a Newcastle United középpályását, Sandro Tonalit az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC), miután a futballista ügyvédei megegyeztek az ügyészséggel – számolt be a Corriere dello Sport és a La Gazzetta dello Sport.

„A FIGC szövetségi ügyészsége megegyezett Sandro Tonalival. (…) Az alku értelmében a büntetés 10 hónapnyi eltiltás lesz, a labdarúgónak továbbá nyolc hónapos kezelésen kell részt vennie, és legalább 16 alkalommal kell részt vennie a szövetség meghallgatásain” – fogalmazott Gabriele Gravina, a FIGC elnöke.

Mint ismert, Tonalit akár három évre is eltilthatták volna, de a Newcastle középpályása együttműködött a hatóságokkal. Menet közben az is kiderült, hogy szerencsejáték-függő, de vállalta, hogy részt vesz egy nyolc hónapos, a szerencsejáték-gondokat megoldani hivatott terápián is.

A büntetés értelmében Tonali kihagyja a 2023–24-es idény hátralevő részét, valamint – ha Olaszország kijut – a 2024-es németországi Európa-bajnokságot is, s várhatóan 2024 augusztusában térhet vissza a pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik