Roberto Donadoni nem számít Filippo Inzaghira az Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2008.05.13. 16:47
Az Antenna 3 olasz televíziócsatorna szerint Roberto Donadoni hamarosan kihirdeti 29 fős bővített keretét, akikből kiválasztja azt a 23 embert, aki az Eb-re utazik. Az olasz hírforrás fel is sorolta azt a huszonkilenc nevet, amely valóban „reálisnak” tűnik a játékosok mutatott formája alapján.
Filippo Inzaghi hoppon maradt, fotelban ülve nézheti az Eb-t
Fotó: Imago (archív)
Filippo Inzaghi hoppon maradt, fotelban ülve nézheti az Eb-t
Filippo Inzaghi hoppon maradt, fotelban ülve nézheti az Eb-t
Fotó: Imago (archív)
Filippo Inzaghi hoppon maradt, fotelban ülve nézheti az Eb-t

Ebben az Antenna 3 szerint „előre látható”, 29 fős keretben a védők vannak többségben – valószínűleg közülük lesz később nagyobb a rostálás. Ami az olasz közvéleményt leginkább érdeklő kérdést illeti: Alessandro Del Piero ott van a listán.

Nagy meglepetés nincs a névsorban, de a csatároknál vannak érdekességek. Hiányzik a 2006-os világbajnoki csapathoz képest Filippo Inzaghi (AC Milan), Vincenzo Iaquinta (Juventus), és két évvel ezelőtthöz hasonlóan kimaradt Antonio Cassano (Sampdoria). A góllövőlistán Del Piero és David Trezeguet mellett az élen álló Marco Borriellónak és a laziós Tommaso Rocchinak viszont helyet szorított Donadoni.

A bő keretbe az AS Roma delegálja a legtöbb játékost. A fővárosiak közül hatan is ott vannak Donadoni „Euro-noteszén” (Panucci, Cassetti, Perrotta, De Rossi, Tonetto, Aquilani) – közülük azonban valószínűleg nem mindannyian utaznak.

A második legtöbb játékost az AC Milan adja, a piros-feketék mind az öt játékosa (Bonera, Ambrosini, Gattuso, Pirlo, Oddo) bizakodhat abban, hogy pályára lép idén Eb-meccsen.

A keretben - nem meglepetés - mind négy külföldön játszó világbajnok is helyet kapott (Cannavaro, Zambrotta, Grosso, Toni).

A 29 FŐS, BŐ OLASZ KERET

Kapusok: Christian Abbiati (Atletico Madrid), Marco Amelia (Livorno), Gianluigi Buffon (Juventus)
Védők: Andrea Barzagli (Palermo), Daniele Bonera (AC Milan), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Fabio Grosso (Olimpique Lyon), Marco Materazzi (Internazionale), Massimo Oddo (AC Milan), Christian Panucci (AS Roma), Gianluca Zambrotta (FC Barcelona)
Középpályások: Massimo Ambrosini (AC Milan), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Marco Cassetti (AS Roma), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gattuso (AC Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Simone Perrotta (AS Roma), Andrea Pirlo (AC Milan), Max Tonetto (AS Roma)
Csatárok: Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (Genoa), Fabio Quagliarella (Udinese), Tommaso Rocchi (Lazio), Luca Toni (Bayern München)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik