Ökölvívás: Kovács István visszatért korábbi WBO-posztjára

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 11:27
null
Visszatérés (Fotó: MTI)
Július végén váratlanul távozott a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) főtitkári posztjáról a korábbi olimpiai és világbajnok magyar ökölvívó, Kovács „Kokó” István, aki most visszatért volt munkaadójához, a WBO-hoz (Bokszvilágszervezet), ahol ismét a szervezet európai szekciójának vezetője lett.

 

Az olimpiai sportági világszövetségekben dolgozó magyar sportdiplomaták közül sokáig az ökölvívók főtitkárát, Kovács Istvánt jegyezték a legmagasabban. Nyáron azonban az IBA vezetői közül többen is távoztak, köztük az irodavezetői posztot betöltő egykor amatőr olimpiai, világ- és Európa-bajnok, profi világ- és Európa-bajnok Kovács István is.

Az IBA lausanne-i irodáját vezető Kovács István hangot adott aggályainak az IBA orosz elnökével, Umar Kremljovval kapcsolatban, majd nem sokkal később távozott, a menesztéséről szóló hírt nem kommentálta – mint a profiboksz.hu megjegyezte, nem is tehette ezt az esetleges jogi következmények miatt.

Mára kiderült, Kovács visszatért a WBO-hoz, a Bokszvilágszervezethez, ahol korábban hosszú évekig dolgozott ellenőrként, majd alelnökként, 2009-től pedig a szervezet európai szekciójának vezetőjeként.

Másfél éves kihagyást követően (az IBA-nél tavaly márciusban nevezték ki) ismét a szervezet európai szekciójának vezetőjeként tér vissza a profik ökölvívás világába – jegyzi meg a profiboksz.hu.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik