Uszik megcsinálta! Fury legyőzésével ő lett a nehézsúly vitathatatlan bajnoka – videó

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 08:33
Uszik legyőzte Furyt (Fotó: Getty Images)
Tyson Fury és Olekszandr Uszik nehézsúlyú mérkőzéséről túlzás nélkül volt állítható: az egész bokszvilág ezt várta. A sportág két hérosza szombaton magyar idő szerint éjfél körül Rijádban lépett a kötelek közé, a tét a királykategória vitathatatlan bajnoki címe volt. A bunyót végül Uszik megosztott pontozással nyerte.

A meccs előtt két veretlen nehézsúlyú bokszoló, a 35 éves brit Tyson Fury (34–0–1, 24 KO–TKO) és a 37 esztendős ukrán Olekszandr Uszik (21–0–0, 14 KO–TKO) csatáját még 2023 októberében jelentették be, eredetileg 2023. december 23-án léptek volna ringbe, ám a meccs halasztódott: Fury rázós mérkőzésen csak nehezen nyert a UFC nehézsúlyú királya, Francis Ngannou ellen, a britet le is ütötték, menedzsmentje úgy látta, jobb halasztani, majd a „Cigánykirály” sparringolás közben megsérült, így tolódott az ütközet május 18-ra.

A WBC, WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő összecsapás közepén azt lehetett érezni, hogy Uszik szép lassan elfogy, de az ukrán visszajött a meccsbe. Előbb eltörte Fury orrát, aztán a 9. menetben megrendítette riválisát – a bírónak rá is kellett számolnia a britre.

Végül kiütést nem láthattunk, a bírák pedig megosztott pontozással (113–114, 114–113, 115–112) Uszikot hozták ki győztesül. Fury tehát elveszítette a veretlenségét, viszont elvileg lesz lehetősége javítani, mivel a szerződés szerint ősszel megrendezhetik a visszavágót.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik