Profi boksz: kész a szerződés – közel a Fury–Uszik álommeccs!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.09.29. 19:28
null
Fotó: AFP
Tavasszal nem tudott megegyezni a brit Tyson Furyt és az ukrán Olekszandr Uszikot képviselő ügyvédi és menedzsergárda, így elmaradt az április 29-re, a Wembleybe tervezett mérkőzésük. Most azonban megegyeztek a felek, így hamarosan láthatjuk a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzését.

 

Tyson Fury korábban a pénzdíjak 70:30 arányú felosztását javasolta, ezért nem született megegyezés az ukrán Olekszandr Uszik elleni mérkőzésről, most azonban megegyeztek – jelentették be pénteken a bokszolók promóterei. A meccs helyszíne és tervezett időpontja még nem ismert.

A 36 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka, a 35 éves, „Cigánykirály” néven elhíresült Tyson Fury a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki övével dicsekedhet.

Fury 34-ből 33 meccset megnyert, amióta 2008-ban profinak állt, egyszer végezett döntetlenre, míg a 2013 óta profi Uszik mind a 21 meccsét megnyerte.

„Azt teszem, amit mondok. Azt mondom, amit csinálok. Vitathatatlan. Ez a Cigánykirály korszaka. Nem futhatsz többé, mint egy gyáva nyúl – most már neked is leesett” – kommentálta a hírt a maga stílusában Fury.

Uszik (balra) és Fury összecsap (Fotó: AFP)
Uszik (balra) és Fury összecsap (Fotó: AFP)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik