Profi ökölvívás: Hopkins Stevensont akarja 2014-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.06. 14:23
Minden idők legidősebb világbajnoka, Bernard Hopkins úgy tűnik, kicsit már túltekint a kötelező kihívóján, és az ezt következő lehetőségein gondolkodik. Az október 19-re tervezett, Karo Murat elleni címvédés után véleménye szerint nagy durranás lenne egy Adonis Stevenson elleni címegyesítés.

„Rengeteg rajongója van Kanadában, talán még több, mint Pascalnak. Ráadásul megverte azt, aki engem legyőzött. Itt van ez a srác, intelligens, van személyisége és el is adható. Legalább nem csak az én vállamon nyugszik az egész show terhe. Promóciós szempontból egy álompárosítás lenne, mivel Adonis nagyon népszerű Kanadában, én pedig történelmet írtam ott...!”

Hopkins reményei szerint a félnehézsúly újra feltámadhat 2014-ben, természetesen ha a súlycsoport élmenői közül mindenki letudta a kötelezőt (CloudStevenson, CleverlyKovalev, valamint megemlítette még a Froch–Grooves meccset).

„Remélem mindegyik esélyes nyer, köztük én is, és akkor összehozhatunk egy félnehézsúlyú tornát 2014-re. Vannak, akik azt gondolják »Hopkins ravasz fickó«, van, akinek szálka vagyok a szemében, mások meg csak úgy tekintenek rám, mint »az öreg fószer, akit le kell tudni győzni«… Mondjuk, mindhárom esetben igazuk is van. Aztán megpróbálnak elkerülni, váratni egypár évet, és azt remélik, hogy majd elég hülye leszek, és kiöregedve mérkőzöm meg velük. Vagy azért húzzák az időt, hogy esetleg majd kikapok, és nem kell többet foglalkozni velem. Hát akkor én meg nem adom ki a kezemből az IBF-övet. Betartom a szabályokat. Hozzátok a nagy meccseket? Akkor nem állok ki Murattal, ez mind csak arról szól, hogy hogyan lehet a legtöbbet kaszálni. Nem adhatod ki a kezedből az egyetlen fegyveredet, csak azért, mert a másik srác azt mondja, hogy ő leteszi az övét! Ha te leteszed, akkor ő loccsantja ki a te agyad!”

 

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik