Találatok a rg vb címkére

Találatok száma: 15

Rg: a mieink nyitják meg a világbajnokságot, a csapatoknak Tokió a tét

2018-09-09 17:24:33

Hétfőtől vasárnapig a bolgár főváros, Szófia ad otthont a 2018-as ritmikusgimnasztika-világbajnokságnak. Az egyéni versenyzőknek még „csak” a minél jobb vb-szereplés a tét, az együttes kéziszercsapatok azonban már most megkezdik az olimpiai kvalifikációt – három egység kijut Tokióba, míg az első 24-ből kiszorulók nem vehetnek részt a 2019-es világbajnokságon. Lesz-e magyar az egyéni összetett döntőben és továbbjut-e kéziszercsapatunk a 2019-es, az olimpiai kvalifikáció második lépcsőjét jelentő vb-re?

ritmikus gimnasztika rg-vb rg vb rg magyar kéziszercsapat Váray Míra

Rg-vb: ikerarany, ikerarany – Pesaro Averinafölddé változott

2017-08-31 22:19:12

A pesarói ritmikusgimnasztika-világbajnokságon buzogánnyal Dina Averina, szalaggal Arina Averina diadalmaskodott – az ikerpár eddig az összes begyűjthető aranyérmet megszerezte, és pénteken az összetett győztese is minden bizonnyal közülük fog kikerülni.

szalag ritmikus gimnasztika rg-vb Pesaro rg-vb rg vb döntő

Rg-vb: összetett döntő magyar nélkül, történelmi ukrán mélypont

2017-08-31 20:32:23

Nem jutott be magyar ritmikus gimnasztikázó a pesarói világbajnokság egyéni összetett fináléjába. Pigniczki Fanni a 32., Kis Alexandra a 37. helyen fejezte be a versenyt.

ritmikus gimnasztika vb ritmikus gimnasztika rg-vb rg vb Pesaro rg vb rg

Rg-vb: egy ide, egy oda – eddig tarolnak az oroszok szuperikrei

2017-08-30 22:22:39

Karikával az orosz Dina Averina, labdával ikertestvére, Arina Averina diadalmaskodott a pesarói ritmikusgimnasztika-világbajnokság első szerenkénti döntőiben.

ritmikus gimnasztika rg-vb Pesaro rg-vb rg vb rg labda

Rg-vb: Pigniczki Fanni úgy tornázott, hogy azt bármikor aláírná

2017-08-30 20:10:25

Pigniczki Fanni holtversenyben a 25., Kis Alexandra a 34. helyen áll a pesarói ritmikusgimnasztika-világbajnokság első napja után az egyéni verseny selejtezőjében, a fináléba az első 24 tornász kerül be. A szerenkénti döntőket késő este rendezik meg.

ritmikus gimnasztika vb ritmikus gimnasztika rg-vb Pesaro rg-vb rg vb rg

Rg: a testüket is le kellett győzniük a vb-n debütáló magyaroknak

2017-08-29 19:40:10

Szerdán az olaszországi Pesaróban megkezdődik a 2017-es ritmikusgimnasztika-világbajnokság, melyen a magyar színeket Kis Alexandra, Pigniczki Fanni és a Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin Napsugár, Margaritisz Lili, Németh Virág, Wehovszky Vivien összeállítású kéziszercsapat képviseli. A legnagyobb kérdés: ki lesz a sportág új uralkodója, miután az olimpia után lelépett a színről szinte egy teljes tornászgeneráció?

ritmikus gimnasztika rg-vb Pesaro rg-vb 2017 rg-vb rg vb rg

Rg-vb: slusszpoén a végére, a spanyolokra ragyogott az arany

2013-09-01 16:31:40

Tíz buzogánnyal a spanyol, 3 labdával és 2 szalaggal az orosz csapat végzett az élen a kijevi ritmikus gimnasztika világbajnokság záró napján. Az éremtáblázatot szokás szerint az orosz válogatott zárta az élen, más kérdés, hogy pont az oroszok lehetnek a leginkább elégedetlenek szereplésükkel.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg

Rg-vb: fehérorosz bravúrarany; az oroszok egyre sápadtabbak

2013-08-31 20:04:47

Szinte semmi sem alakul úgy a kijevi ritmikus gimnasztika-világbajnokságon, ahogy a sportág vezető hatalmának számító oroszok szeretnék. Az első versenynapon három vb és hat év után vittek el előlük egy egyéni aranyat, pénteken ugyan az őstehetség Jana Kudrjavceva hozta nekik az összetett elsőséget, de másik versenyzőjük összeomlott, szombaton pedig a kéziszercsapatuk bakizott, így Fehéroroszországé lett az aranyérem. A magyar kéziszercsapat a 24. helyen zárt összetettben.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg magyar kéziszercsapat

Rg vb: szőke csoda, trónon a valaha volt legfiatalabb világelső

2013-08-30 19:39:50

A még 16. évét sem betöltött orosz Jana Kudrjavceva szenzációs versenyzéssel nyerte meg Kijevben a ritmikus gimnasztika-világbajnokság egyéni összetett fináléját, ezzel a sportág történetének valaha volt legfiatalabb összetett aranyérmese lett. A hibák és meglepetések sorát hozó döntőt követően több mint két évtizede először fordult elő, hogy az első öt helyezett öt különböző országot képviseljen. Kudrjavceva mögött az ezüst az ukrán Ganna Rizatdinováé, a bronz a fehérorosz Melityina Sztanjutáé, a távol-keleti tornászok pedig sosem voltak ilyen jók összetettben: negyedik a kínai Deng Szen-jüe, ötödik a dél-koreai Szon Jeon Dzse.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg Szon Jeon Dzse Melityina Sztanjuta

Videó: mindig csak az orosz himnuszra van szükség - vagy mégsem?

2013-08-30 11:15:00

Lehet, hogy a megszokás hatalma ragadta magával a kijevi ritmikus gimnasztika-világbajnokság szervezőbizottságát, mindenesetre igen kínos bakit követtek el: a szerenkénti döntők első eredményhirdetésénél az ukrán himnusz helyett az orosz csendült fel. Az ezelőtti tizenöt egyéni vb-aranyérmet mind az oroszok nyerték, így akár azt is lehet mondani, hogy rutinból indították el a himnuszt – mindenesetre érdemes megfigyelni a karikadöntőt megnyerő Ganna Rizatdinova reakcióját, no meg a közönség sem volt felhőtlenül boldog!

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg Ganna Rizatdinova

Rg vb: 16 éve nem látott esemény, meg egy aranyos 16 éves

2013-08-29 20:48:19

Igen izgalmas döntőket és orosz aranyérmeket hozott a kijevi ritmikus gimnasztika világbajnokság második versenynapja, mely nem szűkölködött ritka eseményekben. Buzogánnyal holtversenyes elsőt hirdettek, Margarita Mamun és Jana Kudrjavceva gyakorlatai között nem lehetett dönteni – ez volt az első holtversenyes vb-arany 1997 óta. Szalaggal a mindössze 16 éves, szupertehetségnek számító Kudrjavceva győzött, így a legeredményesebb versenyzőként (2 arany, 2 ezüst) készülhet a pénteki egyéni összetett döntőre. Az összetett finálénak nem lesz magyar résztvevője, a selejtező 32. helyén végző Vass Dóra három vb után maradt le a döntőről, az újonc Böröcz Bianka a 70. helyen végzett.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg Vass Dóra Jana Kudrjavceva

Rg vb: nincs döntő, Vass Dóra 32., Böröcz Bianka 70.

2013-08-29 18:55:01

Az egyéni összetett selejtezőjének második napjával folytatódott a kijevi ritmikus gimnasztika világbajnokság, a csütörtöki versenynapon buzogánnyal és szalaggal mutatták be gyakorlataikat a versenyzők. Vass Dóra a 32., Böröcz Bianka a 70. helyen zárt, így nem lesz magyar versenyző a pénteki egyéni összetett döntőben.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg Vass Dóra Böröcz Bianka

Rg vb: vége az orosz hegemóniának; Vass Dóra fináléja elúszóban

2013-08-28 21:07:30

Hat év után fordult elő rg-világbajnokságon, hogy egyéni szám eredményhirdetésénél nem Oroszország himnusza csendült fel: a 2007-es, patraszi vb-t követően ismét aranyérmet ünnepelhetett Ukrajna a karikadöntőt megnyerő Ganna Rizatdinova révén, labdával az orosz világelső Margarita Mamun győzött. Egyéni összetettben hihetetlenül szoros, rég látott verseny várható a két orosz (Mamun és Jana Kudrjavceva), valamint Rizatdinova között. Az első nap alighanem elúsztak Vass Dóra döntős reményei: a sorozatban negyedik összetett vb-fináléjára hajtó magyar ritmikus gimnasztikázó a 34. (az első 24 jut be), az első felnőtt-világbajnokságán részt vevő Böröcz Bianka a 66. helyen áll.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg Vass Dóra Margarita Mamun

Rg vb: ötven évvel a pesti első után királynőt keresnek Kijevben

2013-08-27 16:05:42

Szerdán Kijevben kezdődik meg a 32. ritmikus gimnasztika világbajnokság, melyen kiderül, ki ülhet át a visszavonult – és a legfrissebb hírek szerint gyermeket váró – Jevgenyija Kanajeva, minden idők legeredményesebb rg-se megüresedett trónjára. Bárki is lesz az, nagy az esély, hogy csak rövid „uralkodásra” számíthat – a mostani élmezőnyből (még) senki nem tűnik az elmúlt két évtized egyéni összetett világbajnokaihoz hasonló szintű versenyzőnek. A magyar színeket Vass Dóra, Böröcz Bianka, illetve a Boldizsár Blanka, Horváth Csinszka, Kiss Barbara, Kun Zsuzsanna, Raub Nóra, Tóth Sarolta összeállítású kéziszercsapat képviseli.

ritmikus gimnasztika rg vb Kijev rg vb rg Vass Dóra Tóth Sarolta

Csodás képek az elegancia királynőiről - az rg vb legjobb fotói

2010-09-22 16:42:29

Nem csodálkoznánk, ha több kép láttán is hitetlenkednének olvasóink: a világ legjobb ritmikus gimnasztikázói rendkívüli nehézségű gyakorlatok sorát mutatják be a moszkvai világbajnokságon. A magyar egyéni versenyzők (Vass Dóra, Forray Fanni, Szalóki Violetta) eddig jól szerepelnek, Vassnak jó esélye van bekerülni a közvetlen elitbe, a huszonnégyes egyéni összetett fináléba. A napi összefoglalót itt olvashatják, a versenyről pedig beszéljenek a képek!

ritmikus gimnasztika rg vb rg