Találatok a Mezey György címkére

Találatok száma: 101

De hol a jelentés, elvtársak? – Mezey György és a mexikói világbajnokság

2021-10-15 13:00:36

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható –, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

vb 1986 sorozat magyar labdarúgó-válogatott Szovjetunió Mezey György Képes Sport

Mészöly „sameszéből” Brazília legyőzője – amikor Mezey György volt Európa legjobb kapitánya

2021-10-08 12:51:15

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

vb 1986 sorozat magyar labdarúgó-válogatott Mezey György Képes Sport Brazília

Megtehette, hogy válogasson – Mezey György útja az NB I-es kispadig

2021-09-30 19:52:57

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

sorozat magyar labdarúgás Törőcsik András Mezey György Képes Sport

„Mit akar ez a tornatanár?” – amikor a 24 éves Mezey György edzőnek állt

2021-09-24 14:43:27

Nyolcvan esztendejének csaknem hét évtizedét a futball tölti ki. Amit tudni lehet a játékról, a sajátja, 24 éves, amikor már felnőttcsapatot irányít, s majdnem hetven, amikor utoljára ül a kispadon. Bajnoki címet szerezve, ez sem véletlen. Ahogy az sem, hogy volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni, megjárta a hadak útját. Edzősors – mondható, ám inkább egy ambiciózus ember életútja. Teljességre nem törekedhetünk – köszönhetően a gazdag tartalomnak.

sorozat magyar labdarúgás Mezey György Képes Sport

György Mezey: eight decades with the ball

2021-09-06 20:21:37

The last time the Hungarian national football team participated in a World Cup was in Mexico in 1986, and György Mezey, who was leading the national team at that time, has turned 80 today.

válogatott magyar válogatott Mezey György

Mezey György: nyolc évtized a labdával

2021-09-06 20:21:37

Legutóbb 1986-ban Mexikóban vett részt világbajnokságon a magyar labdarúgó-válogatott, az akkori nemzeti csapatot irányító Mezey György nyolcvanesztendős lett.

válogatott magyar válogatott Mezey György

Születésnapi ajándéknak tekinti, hogy a Honvédot irányíthatja

2020-05-15 16:57:04

„Pisont István a legnagyobb király!” – zengte a kilencvenes évek elején a Honvéd-tábor. Ha ma fakadnának dalra a kispestiek, a Boldog születésnapot! is a repertoárban szerepelne – ünnepi beszélgetés a Gádorosról indulva három-három magyar és izraeli bajnoki címig, 31 válogatottságig jutó, immár a Honvéd kispadján ülő Pisont Istvánnal, aki 50 éves korára sok mindent elért, de azt nem, hogy odahaza jobb futballistának tartsák Csucsánál…

Pisont István NS Hosszabbítás Mezey György Marco Rossi Hapoel Tel-Aviv Eintracht Frankfurt

Könyvajánló: könyv jelent meg Mezey György válogatottjáról

2020-03-19 12:36:58

Ballada egy csapatról címmel vaskos könyv jelent meg a Mezey György szövetségi kapitány irányításával az 1986-os, mexikói világbajnokságra Európából elsőként kijutó, majd ott a szovjetektől 6–0-s vereséget szenvedő magyar labdarúgó-válogatott történetéről.

magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott könyv Mezey György

Mezey György: Méltóképpen vigyük tovább a magyar futball varázslatos múltját!

2020-02-24 18:49:13

A foci belépő az életbe – vallja dr. Mezey György, aki 2020-ban az Év sportolója gálán vehette át a Magyar Labdarúgó-szövetség életműdíját. A ma 80 esztendős szakember születésnapja alkalmából felidézzük a tavaly februárban vele készült interjúnkat. A színpadon átélt pillanatokról ugyanúgy mesélt nekünk, mint futballunk dicső múltjáról és legszebb emlékeiről. S hogy a labdarúgáson kívül létezik-e más a manapság az unokái meccsére kijáró nagypapának? Nos… (A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Hosszabbítás 2020. február 22-i lapszámában jelent meg.)

magyar labdarúgó-válogatott labdarúgó-világbajnokság Videoton Törőcsik András Nyilasi Tibor NS Hosszabbítás

Az Év Sportolója Gála: győztesek, dobogósok, sportági ikonok együtt – galéria

2020-01-17 07:23:52

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Az est képeiből válogattunk.

Wichmann Tamás Milák Kristóf Mezey György Hosszú Katinka Gulácsi Péter FTC vízilabda

Év Sportolója Gála: Mezey György életműdíjat kapott

2020-01-16 21:51:34

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) életműdíját Mezey György, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya kapta a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

Mezey György Az Év Sportolója Gála 2019 Az Év Sportolója Gála

Milák Kristóf először, Hosszú Katinka hetedszer lett az Év sportolója

2020-01-16 16:26:21

Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Milák Kristóf először, Hosszú Katinka hetedszer lett az Év sportolója. Az Év csapatának az FTC vízilabdacsapatát választották meg, az Év férfi labdarúgója pedig Gulácsi Péter lett. Mezey György és Wichmann Tamás életműdíjat kapott.

Wichmann Tamás Milák Kristóf Mezey György Hosszú Katinka Gulácsi Péter FTC vízilabda

Puskás Aréna: Mezey György gyermeki rajongással várja az avatást

2019-11-13 10:15:02

Nagyon várja már a Puskás Aréna pénteki avatóját Mezey György korábbi szövetségi kapitány, akit rengeteg emlékezetes párharc köt a Népstadionhoz, és Uruguay ellen ismét kollégája, Egervári Sándor ül majd mellette a lelátón.

Puskás Aréna Mezey György

Válogatott: Egervári küzd, és kilátogat az Uruguay elleni stadionavatóra

2019-11-07 19:21:00

Egervári Sándor mindent elkövet azért, hogy felépüljön agyvérzéses stroke-ból. A válogatott korábbi kapitánya azt is elárulta, hogy a helyszínen tekinti meg a Puskás Aréna Uruguay elleni stadionavatóját – derül ki a Blikk cikkéből.

magyar válogatott magyar válogatott Uruguay Mezey György Magyarország Egervári Sándor

A kormányfő is köszöntötte a legendás fehérvári utánpótlásedzőt

2019-08-02 17:45:20

Július 30-án töltötte be 75. életévét Kiss Imre, a Videoton – jelenleg Mol Fehérvár – utánpótlásedzője, akinek kezei alatt több száz, de lehet, hogy ezernél is több gyermek szerette meg a futballt és kapott útmutatást az életre.

labdarúgó NB I NS Hosszabbítás Mol Fehérvár FC Mol Aréna Sóstó Mezey György Disztl László

FFT: miért nem készült film a mexikói vb-csapatunkról?

2019-02-02 12:09:30

Lemondással fenyegetőző szövetségi kapitány, kertben elásott filmtekercs, megfékezett botrány... A FourFourTwo magazin Döglött akták című sorozatában a Mezey vs. Koltay ügyet elevenítette fel.

magyar válogatott magyar labdarúgó-válogatott ajánló Mezey György FourFourTwo FFT

FFT: amikor Mezey leszállította a buszról Nyilasit

2018-09-23 18:09:53

A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd ügyirata közül. A döglött akták szakértője, Veszprémi Linda ezúttal annak járt utána, hogyan szállította le a buszról Mezey Nyilasit 1986-ban.

magyar válogatott magyar válogatott Nyilasi Tibor Mezey György Magyarország FourFourTwo

FFT: hogyan úszta meg Pintér Attila a sorkatonaságot?

2018-08-11 12:42:38

A FourFourTwo Döglött akták sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézi, mibe került Mezey György szövetségi kapitánynak 1988-ban, hogy kimentette Pintér Attilát a honvédség markából.

Pintér Attila Mezey György FourFourTwo FFT

Válogatott: Egy németre rá lehet mondani, hogy mégiscsak német, ne piszkáljuk – Mezey

2017-10-02 11:41:47

A 3szek.ro interjút készített Egervári Sándorral és Mezey Györggyel, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányaival. A beszélgetésben szó esett a nemzeti csapat szerepléséről és az utánpótlásról is.

magyar válogatott Mezey György Egervári Sándor

Labdarúgás: Egervári és Mezey is meglátogatta a székelyföldi akadémiát

2017-09-27 12:53:49

Tekintélyes vendégei voltak a Székelyföld Labdarúgó Akadémiának: többek között Egervári Sándor és Mezey György, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányai, valamint az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerző Básti István és Szalay Miklós (mindkettő a Salgótarjáni BTC korábbi labdarúgója) is Csíkszeredában járt.

Székelyföld Labdarúgó Akadémia Szalay Miklós Mezey György Egervári Sándor Csíkszereda Básti István