Találatok a Jana Kudrjavceva címkére

Találatok száma: 40

Rg: nincs visszaút, 19 évesen elköszönt a világbajnok

2017-01-10 12:50:51

A sportoló döntéséről már korábban beszámoltunk, mostanra hivatalossá vált: tizenkilenc évesen befejezte pályafutását Jana Kudrjavceva, az oroszok világbajnok, olimpiai ezüstérmes ritmikus gimnasztikázója.

ritmikus gimnasztika Jana Kudrjavceva

Rg: bokatörése miatt 19 évesen visszavonul a 13-szoros orosz világbajnok

2016-11-28 16:26:17

Csupán 19 évesen visszavonul minden idők egyik legeredményesebb ritmikus gimnasztikázója, az orosz Jana Kudrjavceva. Kudrjavceva a 2015-ös olimpiai kvalifikációs világbajnokságon törött bokával nyert öt aranyérmet, majd megműtötték és hosszas rehabilitáció várt rá. Visszatért, de a sérülés azóta is kínozza, és úgy döntött, befejezi pályafutását.

visszavonulás sérülés ritmikus gimnasztika rg Jana Kudrjavceva

Rio 2016: pszichológussal a csúcsra, nagy vesztesből királynő lett

2016-08-20 23:31:30

Meglepetésre az orosz Margarita Mamun nyerte meg a ritmikus gimnasztikázók egyéni összetett olimpiai döntőjét, legyőzve az olimpiai ciklusban végig domináló favorit honfitársát, a buzogánnyal hatalmasat hibázó Jana Kudrjavcevát.

ritmikus gimnasztika rg olimpia Rio 2016 Marosi Gergely Margarita Mamun

Rg Eb: a 26. nagy arany 19 évesen, már csak az olimpia hiányzik

2016-06-19 00:42:57

A vártnál is sokkal simább egyéni összetett versenyt hozott a holoni ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság: a top 20-as Eb-n a favorit orosz Jana Kudrjavceva közel fél ponttal előzte meg honfitársát, Margarita Mamunt. A szőke világbajnoknak azt követően nem kellett izgulnia, hogy Mamun karikával rontott, így úgy is könnyen megnyerte a versenyt, hogy egyik szerrel sem az övé volt a legmagasabb pontszám.

ritmikus gimnasztika Eb ritmikus gimnasztika rg Eb rg Váray Míra Viktoria Veinberg-Filanovszki

Rg: törött bokával nyert vb-t, fél évet kihagyott, arannyal tért vissza

2016-04-03 21:17:07

Aranyéremmel tért vissza a nemzetközi színtérre a tizenháromszoros világbajnok Jana Kudrjavceva a ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat pesarói állomásán. A 18 éves orosz világklasszis fél év kihagyás után versenyzett ismét, és egyből megnyerte az összetett versenyt. Kis Alexandra az összetett 43. helyén végzett, a magyar felnőtt kéziszercsapat 15. lett.

ritmikus gimnasztika rg vk rg Pesaro Margarita Mamun Kis Alexandra

Rg: Vass Dóra buzogánnyal bronzot szerzett, összetettben 4. Rigában

2016-03-13 19:00:20

Vass Dóra egy bronzérmet, két negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyet szerzett a lettországi Baltic Hoop nemzetközi ritmikusgimnasztika-versenyen.

ritmikus gimnasztika rg Vass Dóra MRGSZ Kis Alexandra Jana Kudrjavceva

Megállíthatatlan: 1 hónappal műtét után, ortopédiai csizmában beállt edzeni

2015-10-29 13:58:29

Egy bokaműtét minden sportolónak több hónapos kihagyást jelent, nem csoda, hogy nehezen viselik a kényszerszünetet – a világ jelenlegi első számú ritmikus gimnasztikázója, a nem egész 18 évesen már 13 világbajnoki címet szerző orosz Jana Kudrjavceva vissza is ment a tornaterembe, ahogy csak tudott. Egy hónappal a műtétje után ortopédiai csizmában (aircast) beállt edzeni.

sérülés ritmikus gimnasztika rg aircast Jana Kudrjavceva

Rg-vb: hihetetlen Kudrjavceva – tényleg vasból van az angyal!

2015-09-11 22:16:45

Rengeteg váratlan rontást és totális drámát hozott a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon az egyéni összetett döntő: három szer után még az orosz Margarita Mamun tűnt világbajnoknak, hogy aztán az idegei már megint felmondják a szolgálatot – a sérülése miatt vasakarattal és pokoli kínokkal versenyző Jana Kudrjavceva pedig tökéletes labdagyakorlatával előzött, így sorozatban harmadszor lett világbajnok, negyedikként hajtotta végre ezt a bravúrt a sportág történetében.

összetett döntő ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg

Rg-vb: 17 éves, tizenkétszeres világbajnok – mosolytalanul

2015-09-10 21:29:05

Az orosz Jana Kudrjavceva megszerezte pályafutása tizenegyedik és tizenkettedik világbajnoki aranyérmét is, miután a buzogány és a szalag szerenkénti döntőt is megnyerte a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-vb-n.

szerenkénti döntő szalag ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb

Rg-vb: az oroszoknak arany, Vass Dórának szinte biztos előolimpia

2015-09-10 18:57:04

Vass Dóra a 41., Kiss Boglárka a 74., Margaritisz Lili a 96., a magyar csapat a 23. helyen végzett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. Vass Dóra minden bizonnyal utazhat a riói előolimpiára, ahol kiosztják az utolsó hat helyet az ötkarikás játékokra – az más lapra tartozik, hogy ennél biztosan sokkal több kell a kvalifikációhoz, hivatalos utazólista pedig pénteken lesz. Az egyéni csapatverseny teljesen papírforma eredményt hozott: Oroszország aranyérmes, Fehéroroszország és Ukrajna előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: Vass Dóra buzogánya és helyezése is esett

2015-09-09 18:49:15

A három magyar versenyzőből leginkább Kiss Boglárka lehetett elégedett a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokság harmadik napja után – az első vb-jén résztvevő tornász magasabb pontszámot kapott a buzogánygyakorlatát elrontó Vass Dóránál, illetve szintén újonc csapattársánál, Margaritisz Lilinél is. A magyar válogatott a 22. helyen áll az egyéni csapatversenyben. Az összetett egyéni kvalifikációban az orosz Margarita Mamun vezet az ukrán Hanna Rizatdinova és a dél-koreai Szon Jon Dzse előtt.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: hősies – járni alig tud, de megnyerte az aranyat!

2015-09-08 21:37:54

Orosz versenyzők szerezték meg az első két aranyérmet a 2015-ös, stuttgarti ritmikusgimnasztika-világbajnokságon: karikával a selejtezőbeli rontását alaposan kijavító Margarita Mamun, labdával a sérült bokával, láthatóan nagy fájdalmakkal versenyző Jana Kudrjavceva diadalmaskodott.

ritmikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Melityina Sztanjuta

Rg-vb: jó magyar kezdés, már „csak” meg kell ismételni

2015-09-07 16:29:25

Vass Dóra a 28., Kiss Boglárka a 61. helyről várja a folytatást az első nap után a stuttgarti olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon. A csapatversenyben Magyarország a 19. helyen áll. Labdával (és összetettben) a sérülten versenyző összetett címvédő orosz Jana Kudrjavceva vezet, karikával az ukrán Hanna Rizatdinova, csapatban az oroszok. Az egyéni összetett döntőhöz a három legjobb pontszám alapján az első 24-ben kell lenni, az olimpiai tesztverseny eléréséhez első 37-ben a selejtezőn.

ritimikus gimnasztika rg-világbajnokság rg-vb Stuttgart rg-vb rg Vass Dóra

Rg-vb: sokk az oroszoknak, három magyarral jön a dráma az olimpiáért

2015-09-06 16:46:16

Hétfőn megkezdődik a 2015-ös, olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokság Stuttgartban, és az oroszok máris egy sokkot emésztenek: vissza kellett léptetniük az egyik szertől kétszeres egyéni összetett világbajnokukat, a bokasérüléssel küszködő Jana Kudrjavcevát – ha nem így tesznek, akkor kérdésessé válik az egyik olimpiai helyük. A nyitány előtt végre sikerült tisztázni az ötkarikás kvalifikáció menetét is – nem volt könnyű szülés, az eredmény a szempontunkból kedvező –, a Vass Dóra, Kiss Boglárka és Margaritisz Lili alkotta magyar küldöttség hétfő délután rajtol.

ritmikus gimnasztika rg-vb rg Vass Dóra Margaritisz Lili Margarita Mamun

Szőke, tizenhét, és tudja, mi a legizgalmasabb a világon

2015-08-11 09:18:52

Hátközépig érő szőke haj, jégszem, végtelenül hosszú, karcsú zongorista- vagy zsonglőrujjak. Csendesen beszél, intelligensen, nincs benne semmi kislányos, pedig még a tizennyolcat sem töltötte be. Az is igaz, hogy rajta kívül kevés olyan tizenhét éves van, akit hazatérve nyolc világ- és nyolc Európa-bajnoki aranyérem vár, és már most biztosra vehető, hogy sportágában a valaha élt legnagyobbak közé kerül be a neve. Az összes beceneve – Kristályszobrocska, Vasszárnyú Angyal, Jégkirálynő – félelmetes eltökéltségére és hűvös, érzelemmentes higgadtságára utal. Olyan csúcsprofi, amelyet aligha látott még sportága – a ritmikus gimnasztika jelenlegi uralkodónőjével, az orosz Jana Kudrjavcevával beszélgettünk a Syma-csarnokban megrendezett budapesti világkupaverseny végén.

ritmikus gimnasztika rg vk Budapest rg vk rg interjú Yana Kudryavtseva

Képgaléria: szépség, hajlékonyság, erő, lehetetlen mozdulatok

2015-08-10 10:22:31

Augusztus 7. és 9. között a budapesti Syma-csarnok közel telt házas közönsége annyi ritmikus gimnasztikázó világsztárnak tapsolhatott, mint a 2003-as világbajnokság óta egyszer sem – a világ abszolút elitje kápráztatta el a közönséget. Egyszerre szépek, hajlékonyak, kecsesek, erősek, és néha a fizika törvényeit meghazudtoló mozdulatokat mutatnak be – a hétvége legjobb képei a fotós Lengyel Viktória Gréta szemszögéből.

rg vk Budapest rg vk rg világkupa képgaléria Viktoria Mazur Vass Dóra

Rg vk: remek végjáték Vass Dórának; orosz dupla bukta - meglepetés!

2015-08-09 15:26:05

A vasárnapi szerenkénti döntőkkel zárult szinte teljes telt ház előtt a Syma-csarnokban a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupaverseny, nem kevés meglepetéssel – és Vass Dóra karikadöntős 9. helyével. A legmeglepőbb: a sportág abszolút domináns hatalmának számító oroszok nem tudták tisztára söpörni az aranyéremkészletet, egy-egy elsőséget az ukránok és az olaszok is elvittek előlük.

szalag ritmikus gimnasztika rg vk Budapest rg vk rg orosz kéziszercsapat

Rg vk: továbbra is az orosz Jégkirálynő uralja a mezőnyt

2015-08-08 19:48:35

A kétszeres egyéni összetett világbajnok orosz Jana Kudrjavceva győzelmével végződött a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupaverseny szombati napja. Kudrjavceva honfitársát, Margarita Mamunt és a fehérorosz Melityina Sztanjutát előzte meg. Vass Dóra a 27. helyen végzett – buzogánnyal szezonbeli legjobbját nyújtotta, szalaggal viszont nem dolgozott hibátlanul. A versenyen kívül, házigazdai kvótával induló Kiss Boglárka 58.400-as összpontszámmal végzett.

rg vk Budapest rg vk magyar kéziszercsapat Vass Dóra Melityina Sztanjuta Margarita Mamun

Rg vk: királynői bemutató, villogott a szőke orosz világelső

2015-08-07 20:06:09

A papírformának megfelelően a kétszeres összetett világbajnok orosz Jana Kudrjavceva és az orosz kéziszercsapat vezet az első napi kvalifikáció után a IV. magyar ritmikus gimnasztika világkupaversenyen. Vass Dóra karikával rontott, labdagyakorlata sokkal jobban sikerült, de így sem volt esélye a szerenkénti döntőbe jutásra, csakúgy, mint a Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Sipos Emma, Szakály Borbála, Wehovszky Vivien összeállítású együttes kéziszercsapatnak.

rg vk Budapest rg vk rg magyar kéziszercsapat Vass Dóra Melityina Sztanjuta

Rg: ennél szebb sportprogram nem lesz a hétvégén!

2015-08-06 17:18:48

Szebb sportprogram aligha akad augusztus 7. és 9. között Budapesten, magasabb színvonalú se nagyon. Avagy: rg-világkupaversenyt rendez – immár negyedszer – Magyarország, először nyáron, és először „tízpontos” sztármezőnnyel. Olyannal, amilyenhez hasonló erősségű a 2003-as olimpiai kvalifikációs vb óta egyszer sem járt hazánkban.

rg vk program rg vk indulók rg vk Budapest rg vk rg Vass Dóra