Válogatott: Neuer és Goretzka is koronavírusos, nem játszanak a mieink ellen

Vágólapra másolva!
2022.09.21. 13:50
null
Neuer és Goretzka a mieink elleni, 2–2-vel záruló tavalyi Eb-meccs után (Fotó: AFP)
A Kicker beszámolója szerint a magyar válogatott elleni pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő német labdarúgó-válogatott kapusa, Manuel Neuer és középpályása, Leon Goretzka szerda reggel elvégzett koronavírustesztje egyaránt pozitív eredményt hozott, ami azt jelenti, hogy egyikük sem szerepelhet a mieink ellen – számolt be róla a szaklap.

A német szaklap szerint a pozitív eredmény után mindkét német játékost azonnal izolálták és a későbbiek során elhagyják a csapat szálláshelyét.

A Kicker sietve leszögezi, Goretzka és Neuer is tünetmentes, valamint arról is beszámol, hogy a két futballista klubját, a Bayern Münchent már értesítették az eredményről. Az biztosra vehető, hogy Neuer és Goretzka sem lehet ott a pályán pénteken a mieink ellen és hétfőn az angolok ellen sem játszanak.

A Bild megemlíti, hogy Hansi Flick szövetségi kapitány máris behívta a Hoffenheim 32 éves kapusát, Oliver Baumannt, aki a német felnőttválogatott keretének 2020 szeptemberében lett először tagja, de bemutatkozására még nem került sor.

A sajtóhírek után röviddel a Német Labdarúgó-szövetség is beszámolt az esetekről, megerősítve Neuerék fertőzését.


 

A DFB később bejelentette, Julian Brandtnak is el kellett hagynia a frankfurti edzőtábort influenzás megbetegedés miatt. Az ő koronavírustesztje negatív lett. A helyére Maximilian Arnoldot (VfL Wolfsburg) hívták be.

A NÉMET VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Oliver Baumann (Hoffenheim), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona – Spanyolország), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
Védők: Armel Bella-Kotchap (Southampton – Anglia), Matthias Ginter (Freiburg), Robin Gosens (Internazionale – Olaszország), Thilo Kehrer (West Ham United – Anglia), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid – Spanyolország), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Niklas Süle (Borussia Dortmund)
Középpályások: Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Joshua Kimmich (Bayern München), Jamal Musiala (Bayern München)
Támadók: Lukas Nmecha (Wolfsburg), Leroy Sané (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig), Serge Gnabry (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Thomas Müller (Bayern München)

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
3. CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 23., péntek
20.45: Németország–Magyarország, Lipcse (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Olaszország–Anglia, Milánó

6. FORDULÓ
Szeptember 26., hétfő

20.45:
Magyarország–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.45: Anglia–Németország

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 7–3 +4 7
2. Németország 4 1 3 8–5 +3 6
3. Olaszország 4 1 2 1 5–7 –2 5
4. Anglia4221–6–52

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik