K. T. I. 2021.12.09 11:32 Frissítve: 2021.12.09 13:46

Bundesliga: A Dortmund már felvette a kapcsolatot Adeyemivel – Fabrizio Romano

A Borussia Dortmund felvette a kapcsolatot a Salzburgban remek őszt futó Karim Adeyemivel, aki a csapat fő célpontja 2022 nyarára. Minderről az olasz átigazolási guru, Fabrizio Romano számolt be, aki arról is írt, a BVB vezetősége egyeztet Mino Raiolával, az Erling Haaland ügyeit intéző menedzserrel a norvég csatár jövőjét szeretnék tisztázni – a támadót ismét egyre többször boronálják össze angol élcsapatokkal.

Adeyemi egyre közelebb a Dortmundhoz? (Fotó: AFP)

 

 

A 19 éves német támadót az elmúlt időszakban olyan nagy csapatokkal hozták szóba, mint az Inter, a Liverpool, a PSG, az RB Leipzig vagy nevelőegyesülete, a Bayern München.  

Adeyemi ebben az idényben 16 bajnokin 11 gólnál jár, emellett a Bajnokok Ligájában újabb három találat fűződik már a nevéhez a Salzburg színeiben. Különösen az idény első felében volt hatékony, október közepén izomsérülés, majd a német válogatottnál fejét felütő koronavírus-járvány miatt maradt ki rövid ideig az edzésből. Ezt követően kezdett romlani a gól/meccs átlaga.

Októberben salzburgi edzője, Matthias Jaissle arról beszélt, tudja, csaknem lehetetlen lesz hosszú távon is megtartani a támadót, ám abban azért bízik, hogy tavasszal még az osztrákokat erősíti. Adeyemi előtt legutóbb Erling Haaland produkált hasonló számokat a csapatnál…

Romano azt írja, Adeyemi a következő hónapokban dönt a jövőjéről, de a BVB részéről egyértelmű az elköteleződés, a 180 centis, Münchenben született támadót szeretnék megszerezni.

Azt továbbra sem tudni, hogy Adeyemi Haaland utódja vagy csapattársa lehetne Dortmundban. Az anno szintén az RB Salzburgtól megszerzett norvég 72 tétmeccsen 74 gólnál jár sárga-feketében, az elmúlt hetekben pedig ismét felerősödtek a távozásáról szóló hírek. Romano azt állítja, a BVB vezetősége találkozót kezdeményezett Haaland menedzserével, Mino Raiolával, hogy végére járjon annak, mi igaz a pletykákból.

Adeyemi és Haaland rövid ideig, de készült együtt a Salzburg felnőttcsapatánál.

 

2022.01.19 17:18:26

Német labdarúgás R. P.

A Hansának több lehetősége is volt, hogy hosszabbításra mentse a meccset, de a végén érkezett Dani Olmo.

2022.01.15 12:45:26

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Mégpedig idegenben, tavaly április óta győztek újra otthonuktól távol a Bundesligában a lipcseiek.

2022.01.13 00:24:32

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2022. Raiola nem üzletel a bajorokkal, Coman marad, de mi lesz Zakariával és Ginterrel?

2022.01.08 14:47:19

Német labdarúgás K. T. I.

Gulácsi Péterék a három pontnak köszönhetően megelőzték a Mainzot és pillanatnyilag a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

2022.01.05 20:21:21

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Uli Hoeness szenzációs csatárpárost alkotott Gerd Müllerrel, mégsem a pályán elért eredményei miatt lett legenda Münchenben.