Bayern: nem mindennapi kitüntetésben részesült Schweinsteiger

Vágólapra másolva!
2018.08.27. 20:13
null
Schweinsteiger a tizennyolcadik, akit beiktattak a Bayern München Hall Of Fame-be (Fotó: AFP)
Hatalmas megtiszteltetésben részesült a Bayern München korábbi, a Chicago Fire jelenlegi labdarúgója, Bastian Schweinsteiger: beválasztották a bajor klub hírességeinek csarnokába, a Bayern München Hall Of Fame-be.

 

A klub a hivatalos honlapján közölte a beiktatás tényét – a nagyszerű középpályást a Bayern Münchenért tett erőfeszítéseinek elismeréseként jutalmazták ezzel a kitüntetéssel. Nem is érkezett üres kézzel, 2014-ben nyert világbajnoki aranyérmét is itt állítják majd ki. Ő a tizennyolcadik, aki ebbe a szűk körbe kerül – olyan legendák után, mint Franz Beckenbauer, Sepp Maier, Lothar Matthäus, Gerd Müller és Philipp Lahm.

Schweinsteiger 1998-ban, 13 évesen szerződött a bajor alakulathoz. 2002-ben már a felnőttek között is bemutatkozhatott, és egészen 2015-ig szolgálta a klubot. Kiemelkedően sikeres időszakot töltött Münchenben: többek között nyolc bajnoki elsőséget, hét kupagyőzelmet, egy-egy Ligakupa-, és Szuperkupa-sikert ünnepelhetett, valamint a 2012–2013-as szezon végén a Bajnokok Ligáját is megnyerte a Bayernnel – mindent egybevéve 22 trófeát hódított el a csapattal.

Összesen ötszáz mérkőzésen léphetett pályára a Bayern München futballistájaként, ezeken 68 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik