D. S. B.
2023.06.21 14:56 Frissítve: 2023.06.23 16:20

Világfutball: újra összejönnek régi kedvenceink, jön a veteránok vb-je!

Új világbajnokságot hozott létre az Elite Players Group (EPG) elnevezésű cég, amely decemberben tartja első eseményét a 35 év feletti, egykori legendás labdarúgók számára, s a hírek szerint – a teljesség igénye nélkül – ott lesz a tornán Rivaldo, Ronaldo, Zinédine Zidane, Franco Baresi, Esteban Cambiasso, Marco Materazzi, Steve McMannaman, David Villa és Carles Puyol is.

Újra összejönnek régi kedvenceink, jön a veteránok vb-je! (Fotó: Getty Images)

 

Az Elite Players Group bejelentette a 35 évnél idősebb, már visszavonult labdarúgóknak szervezett világbajnokság létrehozását.

A tervek szerint az eseményen nyolc világbajnoki címmel rendelkező nemzet (Anglia, Argentína, Brazília, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Uruguay) legendái vesznek részt, a csapatokat pedig a kapitányok állítják össze.

Az EPG közlése szerint a vb mezőnyét 350 játékos alkotja, mint például Zinédine Zidane, Jean Pierre Papin, David Beckham, Ronaldo, Michael Owen, Rivaldo, Edmilson, Rio Ferdinand, Robbie Fowler, Jens Lehmann, Diego Godín, Roberto Ayala, Steve McManaman, Franco Baresi, William Gallas, Claude Makeléle, Bastian Schweinsteiger, Diego Forlán, Lothar Mätthaus, Francesco Totti, Andrea Barzagli, Fernando Morientes, Paolo Montero,  Michel Salgado, Esteban Cambiasso, Diego Lugano, Christian Karembeu, Marco Materazzi, Kevin Kuranyi, Cafú, Rivaldo, Kaká, Pablo Zabaleta, Maxi Rodríguez, Javier Zanetti, David Villa, Joan Capdevila, Gaizka Mendieta, Joaquín és Carles Puyol.

A szervezők honlapjukon ismertették, hogy a veteránok világbajnokságán a 35 év feletti, a profi labdarúgástól már visszavonult játékosok vehetnek részt, akik szerepeltek világbajnokságokon, vagy legalább száz válogatottsággal rendelkeznek.

A mérkőzések kétszer 35 percig tartanak, 15 perces szünettel, s ha a mérkőzés döntetlennel zárul, rögtön tizenegyespárbaj dönt a győztesről.

A világbajnokságot egy helyszínen, két stadionban rendezik egyenes kieséses rendszerben (de egy csapat legfeljebb három meccset játszik), füves pályán, csapatonként 11 játékossal.

A veteránok világbajnokságát 2023 decemberében (16-án, 19-én és 22-én) rendezik, de a helyszínt és a sorsolást csak augusztus 29-én jelentik be, a játékosok végleges listáját pedig október 3-án.


A CSAPATOK KAPITÁNYAI
Argentína: Esteban Cambiasso
Anglia: Steve McManaman
Brazília: Emerson
Franciaország: Christian Karembeu
Németország: Kevin Kuranyi
Olaszország: Marco Materazzi
Spanyolország: Michel Salgado
Uruguay: Diego Lugano

2023.12.09 23:25:36

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Salamon Béla, a kor kiváló komikusa egyenesen szembedicsérte a ma 130 éve született Pluhár Istvánt: »Te egy temetésről is tudnál közvetíteni, ha ezt a mérkőzést ilyen szépen, sírás nélkül tudtad elbeszélni«.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.

2023.12.04 18:38:42

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiek ráadásul a Dinamo ellen diadalmaskodtak Stefanescu két szép góljával.