R. D. P.
2023.01.27 18:24 Frissítve: 2023.01.27 18:28

Uruguay: eltiltottak négy válogatott játékost

Négy uruguayi játékost tiltott el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken, mivel „agresszívan konfrontálódtak” a játékvezetőkkel csapatuk búcsúja után a katari világbajnokságon.

Három másik játékoson kívül Edinson Cavani is eltiltást kapott (Fotó: Getty Images)

Fernando Muslera és José María Giménez négy-négy, Edinson Cavani és Diego Godín egy-egy találkozót lesz kénytelen kihagyni. Ezen felül futballal kapcsolatos közösségi szolgálatot kell végezniük, valamint akár 20 ezer svájci frankig terjedő pénzbüntetést befizetniük. Az uruguayi szövetséget 50 ezer svájci frankra, valamint szektorbezárásra büntették.   

Az uruguayi játékosok a Ghána elleni utolsó csoportmérkőzés hármas sípszavát követően kerültek összetűzésbe a német Daniel Siebert játékvezetővel, mivel véleményük szerint Cavani esése után tizenegyest kellett volna kapniuk a hosszabbításban. A találkozót 2–0-ra nyerte a dél-amerikai együttes, azonban a nyolcaddöntős szerepléshez még egy gólra lett volna szükségük, ezzel az eredménnyel viszont véget ért számukra a világbajnokság.  

A lefújást követően Cavani és Giménez kérdőre vonta a bírót a szabálytalanságért, ezért pedig mindketten egy-egy sárga lapot kaptak. Az már december elején nyilvánosságra került, hogy az incidens közben a tumultusban Giménez hátulról lekönyökölte a FIFA egyik versenyigazgatóját, Cavaninak pedig a játékvezető videomonitorjával gyűlt meg a baja, amit úgy talált el, hogy a technikai készülék a földre esett. A dél-amerikaiak ezzel a vád szerint megsértették a sportszerűség szabályait, illetve helytelen magatartást tanúsítottak hivatalos tisztségviselőkkel szemben.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.