U17-es Eb: a németek után a franciák is bejutottak a döntőbe

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.30. 22:25
null
(Fotó: uefa.com)
Az itthoni rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon Anglia 4–2-re legyőzte Svájcot, s az ötödik hely megszerzése mellett kivívta a világbajnoki szereplést is. Az elődöntőben Németország 5–3-ra nyert Lengyelország ellen, míg Franciaország 3–1-es sikert aratott Spanyolország felett.


ANGLIA–SVÁJC

Anglia már a 17. percben előnybe került Budaörsön, ám a vezető gól után kissé belealudt a meccsbe. Ezt ki is használta Svájc, hiszen az első félidő ráadásában kiegyenlített, a fordulást követően pedig fordított is.

A második játékrész derekán összekapták magukat a fiatal angolok, a 67. és a 68. percben is gólt szereztek. A találkozó negyedórával a vége előtt dőlt el végleg – a 4–2-es sikerrel Anglia ötödik helyen zárt az Európa-bajnokságon, s ezzel együtt bebiztosította a világbajnoki részvételét is.

LENGYELORSZÁG–NÉMETORSZÁG

A lengyelek az első félidőben kétszer is betaláltak, a szünetben 2–1-re vezettek is. A második játékrészben gyorsan fordítottak a németek, de a harmadik gólra azonnal válaszolt Lengyelország.

Németország az utolsó tíz percben kétszer is feltörte a lengyelek védelmét, így 5–3-ra győzött és bejutott a fináléba.

SPANYOLORSZÁG–FRANCIAORSZÁG

A gól nélküli első félidőt követően a spanyol csapat a 69. percben szerezte meg a vezetést. A franciák nem törtek össze a kapott góltól, sőt – négy perccel a spanyol találat után jött az egyenlítés, a 80. percben pedig a fordítás is összejött. A találkozó a ráadásban dőlt el végleg, Franciaország 3–1-re győzedelmeskedett.

 

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT (A VB-RÉSZVÉTELÉRT)
Anglia
–Svájc 4–2, Budaörs
ELŐDÖNTŐ
Lengyelország–Németország 3–5, Felcsút
Spanyolország–Franciaország 1–3, Felcsút

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik