nemzetisport.hu 2021.07.11 13:06 Frissítve: 2021.07.11 16:40

Televízió: az El/Ekl első választása is az M4 Sporthoz került

Történelmi megállapodást kötött az MTVA és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), amelynek értelmében a következő három idényben az M4 Sport választhat elsőként a keddi és a szerdai UEFA Bajnokok Ligája-, valamint a csütörtöki Európa-liga- és Európa-konferencialiga-kínálatból Magyarországon. Ezzel biztossá vált, hogy ha egy magyar csapat valamelyik sorozat főtáblájára jut, akkor a mérkőzéseit a közszolgálati sportcsatorna közvetíti majd. (x)

 

 

A 2021–2024-es lesz sorozatban a harmadik ciklus, amelyben az M4 Sport rendelkezik a Bajnokok Ligája első választási jogával. Ennek köszönhetően a csatorna minden kedden és szerdán kiválaszthatja a legjobbnak, legérdekesebbnek, legfontosabbnak tűnő összecsapást. Az újdonságot a csütörtöki első választás jelenti: az UEFA Európa-liga és az UEFA Európa-konferencialiga mérkőzései közül szintén elsőként tűzhet műsorára egyet. Így nem túlzás azt állítani, hogy kedden, szerdán és csütörtökön is az M4 Sport lesz az európai csúcsfutball otthona!

„Reagáltunk a piac változására és a magyar labdarúgás fejlődésére: az előző három szezonban egyaránt volt magyar csapat valamelyik nemzetközi kupa főtábláján, az UEFA versenyrendszerének átalakításával pedig tovább nőtt az esélye annak, hogy folytatódjon ez a sorozat. Éppen ezért kibővítettük az európai palettánkat, így a kedd és a szerda után már csütörtökön is láthatnak kiemelkedő európai futballt a magyar sportkedvelők. Abban bízunk, hogy a következő három idényben legalább egyszer két csapat is tudja kvalifikálni magát, a magyar bajnok a BL-be, egy másik pedig az Ekl-be, így akár két együttesünket is megmutathatjuk a legnagyszerűbb európai játékosokkal és csapatokkal együtt” – fogalmazott Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A megszerzett jogok értelmében az MTVA kizárólagos közvetítője lesz a következő 12 európai kupadöntőnek (Bajnokok Ligája, Európa-liga, Európa-konferencialiga, Szuperkupa), valamint az összes Bajnokok Ligája-elődöntőnek. Ebből kiemelkedik a 2023-as Európa-liga-finálé, amit Budapesten, a Puskás Arénában rendeznek meg.

Az M4 Sport ahogy eddig, úgy ezután is valamennyi játéknapról sugároz majd napi összefoglalót.

A csatorna stúdiója a nemrég átadott új díszletével, a jelentősen átalakított és megújult m4sport.hu-val a legmagasabb szinten tudja majd kiszolgálni a nézőket, szurkolókat 2024-ig.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda Eb-n százával, ezrével sorjáztak a jó és a rossz döntések, a kedvező és a kedvezőtlen fordulatok. Így, hogy kiestünk, arra jutunk, hogy ennek sajnos így kellett lennie. Ezzel szemben, ha a, mondjuk, háromezer meghatározó tényezőből kettő másként alakul, sokan most azon ömlengenének – nem is ok nélkül –, hogy nagyon is rászolgáltunk a továbbjutásra.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.