nemzetisport.hu
2021.07.11 13:06 Frissítve: 2021.07.11 16:40

Televízió: az El/Ekl első választása is az M4 Sporthoz került

Történelmi megállapodást kötött az MTVA és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), amelynek értelmében a következő három idényben az M4 Sport választhat elsőként a keddi és a szerdai UEFA Bajnokok Ligája-, valamint a csütörtöki Európa-liga- és Európa-konferencialiga-kínálatból Magyarországon. Ezzel biztossá vált, hogy ha egy magyar csapat valamelyik sorozat főtáblájára jut, akkor a mérkőzéseit a közszolgálati sportcsatorna közvetíti majd. (x)

 

 

A 2021–2024-es lesz sorozatban a harmadik ciklus, amelyben az M4 Sport rendelkezik a Bajnokok Ligája első választási jogával. Ennek köszönhetően a csatorna minden kedden és szerdán kiválaszthatja a legjobbnak, legérdekesebbnek, legfontosabbnak tűnő összecsapást. Az újdonságot a csütörtöki első választás jelenti: az UEFA Európa-liga és az UEFA Európa-konferencialiga mérkőzései közül szintén elsőként tűzhet műsorára egyet. Így nem túlzás azt állítani, hogy kedden, szerdán és csütörtökön is az M4 Sport lesz az európai csúcsfutball otthona!

„Reagáltunk a piac változására és a magyar labdarúgás fejlődésére: az előző három szezonban egyaránt volt magyar csapat valamelyik nemzetközi kupa főtábláján, az UEFA versenyrendszerének átalakításával pedig tovább nőtt az esélye annak, hogy folytatódjon ez a sorozat. Éppen ezért kibővítettük az európai palettánkat, így a kedd és a szerda után már csütörtökön is láthatnak kiemelkedő európai futballt a magyar sportkedvelők. Abban bízunk, hogy a következő három idényben legalább egyszer két csapat is tudja kvalifikálni magát, a magyar bajnok a BL-be, egy másik pedig az Ekl-be, így akár két együttesünket is megmutathatjuk a legnagyszerűbb európai játékosokkal és csapatokkal együtt” – fogalmazott Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

A megszerzett jogok értelmében az MTVA kizárólagos közvetítője lesz a következő 12 európai kupadöntőnek (Bajnokok Ligája, Európa-liga, Európa-konferencialiga, Szuperkupa), valamint az összes Bajnokok Ligája-elődöntőnek. Ebből kiemelkedik a 2023-as Európa-liga-finálé, amit Budapesten, a Puskás Arénában rendeznek meg.

Az M4 Sport ahogy eddig, úgy ezután is valamennyi játéknapról sugároz majd napi összefoglalót.

A csatorna stúdiója a nemrég átadott új díszletével, a jelentősen átalakított és megújult m4sport.hu-val a legmagasabb szinten tudja majd kiszolgálni a nézőket, szurkolókat 2024-ig.

2022.10.05 09:19:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Mihajlovics, Prosinecki, Szavicsevics és a többiek – mi lett a Crvena zvezda kupagyőzteseivel?

2022.10.05 12:56:12

Minden más foci nemzetisport.hu

A Csíkszereda az első félidőben még jól tartotta magát, de a másodikban kinyílt a török gólzsák.

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.10.02 10:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiektől szenvedte el első vereségét az idényben az újonc, Varga Roland debütált.