Törökország: döntetlen a csúcsrangadókon, nem csökkent a Galata hátránya

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 19:29
null
Loris Karius (jobbra) ennél az esetnél elkésett, de csapata nem fizetett rá a hibájára (Fotó: AFP)
A Trabzonspor–Istanbul Basaksehir (1–1) és a Galatasaray–Besiktas (0–0) zárt kapus rangadó is döntetlennel zárult a török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 26. fordulójában.

Ahogy bármelyik másik futballmérkőzéséből, úgy a két török szuperrangadó hangulatából is sokat levont, hogy a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött kellett megrendezni, a pontokra ugyanakkor minden csapatnak nagy szüksége volt a bajnoki címért, valamint a nemzetközi kupaindulásért zajló csatában.

A Galatasaray és a Besiktas mérkőzésén a Türk Telekom Stadionban a hazaiak kísérleteztek sokkal többet a gólszerzéssel (16–3-ra nyerték meg a kapura lövési csatát), ám igazán nagy próbatétel elé nem állították Loris Kariust, a Besiktas kapusát. A vendégek egy érvénytelenített gólig jutottak az első félidőben, Burak Yilmaz lesről indult, mielőtt éles szögből Fernando Muslera kapujába gurított.

A Besiktas sorozatban a harmadik bajnoki meccsén nem talált be a Galatasaray vendégeként, de előző két látogatásával ellentétben most legalább nem kapott ki.

E mérkőzés előtt került sor a Trabzonspor–Istanbul Basaksehir rangadóra, amely ugyan nem tekint vissza olyan hagyományokra, mint a Galata és a Besiktas párharca, de a tabellán elfoglalt helyezések alapján (az első kettő csapott össze egymással) még nagyobb is volt a tét, mint az isztambuli derbin.

A második félidő elején a korábban a Chelsea-t, a Newcastle Unitedet és a Hoffenheimet is megjáró Demba Ba lövésével a vendégek szerezték meg a vezetést, ám a Trabzonspor nem sokkal később Martin Skrtel öngóljával egyenlített.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Az élmezőnyben így nem történt változás, de ha a negyedik helyezett Sivasspor hétfőn nyer Lukas Podolski csapata, a bennmaradásért harcoló Antalyaspor otthonában, akkor fellép a tabella harmadik helyére – és egy pontra megközelíti a listavezető párost.

TÖRÖK SÜPER LIG
26. FORDULÓ
Trabzonspor–Istanbul Basaksehir 1–1
(Skrtel 63. – öngól, ill. Ba 56.)
Galatasaray–Besiktas 0–0
Az élcsoport:
1. Trabzonspor 53 pont (59–28), 2. Istanbul Basaksehir 53 (50–25), 3. Galatasaray 50, 4. Sivasspor 49, 5. Besiktas 44, …7. Fenerbahce 40

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik