Szlovákia: Hamsík nem tért vissza Kínába, hazájában készül a pótselejtezőre

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 15:06
A szlovák labdarúgó-válogatott középpályása, Marek Hamsík az október elején lejátszott mérkőzéseket követően nem utazott vissza kínai csapatához, a Talien Jifanghoz, hazájában készül a novemberi, Észak-Írország elleni Eb-pótselejtezőre.

Rafa Benítez, a Talien Jifang vezetőedzője és Pavel Hapal, a szlovák válogatott akkori szövetségi kapitánya még szeptember végén állapodtak meg egymással, hogy ha Szlovákia továbbjut a pótselejtező elődöntőjében, akkor Hamsík a novemberi meccsekig hazájában maradhat.

„Ha visszatérnék Kínába, kéthetes karanténba kerülnék. A szállodai szobából rendes edzés nélkül kikerülve nem tudnék mérkőzést játszani, ráadásul csak egy meccsen léphetnék pályára. Emiatt tehát otthon maradtam – magyarázta a játékos az Aktuality nevű hírportálnak.

A középpályás egy személyi edző irányításával, otthonában készül.

„Az edzőtermem és a futballpályám között ingázom, kerékpárral. Eredetileg egy csapattal együtt terveztem edzeni, de végül úgy döntöttem, hogy otthonomban elkülönülve készülök.” – árulta el a középpályás, aki a koronavírus-fertőzés elkerülése érdekében döntött így.

Ha Szlovákia idegenben legyőzi Észak-Írországot, ott lesz a 2021 nyarára halasztott Európa-bajnokságon.

EB-PÓTSELEJTEZŐ (NEMZETEK LIGÁJA-RÁJÁTSZÁS)
ELŐDÖNTŐ
B-LIGA

Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország 1–1 (Krunic 14., ill. McGinn 53.) – 11-esekkel 3–4
Szlovákia–Írország 0–0 – 11-esekkel 4–2

DÖNTŐ, november 12.
20.45:
Észak-Írország–Szlovákia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik