Szerbia: visszavonul az Újpest korábbi, a Sevilla jelenlegi kapusa

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 08:29
null
Marko Dmitrovics nem lép pályára többet a szerb válogatottban (Fotó: Getty Images)
A szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics megerősítette, hogy visszavonul a nemzeti csapattól a korábban az Újpestet, jelenleg a spanyol élvonalbeli Sevillát erősítő, szabadkai születésű 19-szeres válogatott kapus, Marko Dmitrovics.

A 31 éves kapussal az elmúlt egy hónapban több incidens is történt: február végén a PSV–Sevilla nyolcaddöntőbe jutásért rendezett Európa-liga-visszavágón támadta meg egy holland szurkoló, akit később három hónap börtönbüntetésre ítéltek tettéért, ráadásul 40 évre kitiltották az eindhoveni stadionból, múlt héten pedig a török Fenerbahce elleni El-nyolcaddöntő-visszavágón egy öngyújtóval dobták fejbe, ami miatt néhány percre félbeszakadt a találkozó.

Dmitrovics most úgy döntött, hogy klubcsapatára szeretne koncentrálni, ezért lemondta a válogatottságot.

„Néhány nappal ezelőtt értesített bennünket, hogy nem játszik tovább a válogatottban, a klubfeladataira szeretne koncentrálni. Ez az ő döntése, azt hiszem, azért akar harcolni, hogy a Sevilla első számú kapusa legyen, szerinte pedig van elég fiatal kapus, akinek esélyt kellene adni” – idézi Dragan Sztojkovics szerb szövetségi kapitányt a Diario de Sevilla.

Sztojkovics egyébként meghívta Dmitrovicsot a litvánok elleni március 24-i hazai, illetve a Montenegró elleni március 27-i idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre, ám a kapus bejelentése miatt a szövetségi kapitány csak Vanja Milinkovics-Szavicsra (Torino), Predrag Rajkovicsra (Mallorca) és Dragan Roszicsra (Radnicski Nis) számíthat kapusposzton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik