D. S. B.
2023.03.21 08:29 Frissítve: 2023.03.21 10:01

Szerbia: visszavonul az Újpest korábbi, a Sevilla jelenlegi kapusa

A szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics megerősítette, hogy visszavonul a nemzeti csapattól a korábban az Újpestet, jelenleg a spanyol élvonalbeli Sevillát erősítő, szabadkai születésű 19-szeres válogatott kapus, Marko Dmitrovics.

 

Marko Dmitrovics nem lép pályára többet a szerb válogatottban (Fotó: Getty Images)

A 31 éves kapussal az elmúlt egy hónapban több incidens is történt: február végén a PSV–Sevilla nyolcaddöntőbe jutásért rendezett Európa-liga-visszavágón támadta meg egy holland szurkoló, akit később három hónap börtönbüntetésre ítéltek tettéért, ráadásul 40 évre kitiltották az eindhoveni stadionból, múlt héten pedig a török Fenerbahce elleni El-nyolcaddöntő-visszavágón egy öngyújtóval dobták fejbe, ami miatt néhány percre félbeszakadt a találkozó.

Dmitrovics most úgy döntött, hogy klubcsapatára szeretne koncentrálni, ezért lemondta a válogatottságot.

„Néhány nappal ezelőtt értesített bennünket, hogy nem játszik tovább a válogatottban, a klubfeladataira szeretne koncentrálni. Ez az ő döntése, azt hiszem, azért akar harcolni, hogy a Sevilla első számú kapusa legyen, szerinte pedig van elég fiatal kapus, akinek esélyt kellene adni” – idézi Dragan Sztojkovics szerb szövetségi kapitányt a Diario de Sevilla.

Sztojkovics egyébként meghívta Dmitrovicsot a litvánok elleni március 24-i hazai, illetve a Montenegró elleni március 27-i idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre, ám a kapus bejelentése miatt a szövetségi kapitány csak Vanja Milinkovics-Szavicsra (Torino), Predrag Rajkovicsra (Mallorca) és Dragan Roszicsra (Radnicski Nis) számíthat kapusposzton.

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!

2023.05.28 09:23:01

Minden más foci nemzetisport.hu

A lengyel amputált lábú labdarúgó játszott a Puskás-musicalben, és találkozott Zsóri Dániellel is.

2023.05.27 18:11:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek két öngóllal játszottak 1–1-es döntetlent a negyedik Rijekával, megszerezve a harmadik helyet.

2023.05.26 20:49:46

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az évek óta tartó, Háromszéken tomboló futballőrület fenntartásához természetesen a mégoly közvetlen személyi viszonyok is kevésnek bizonyulnának. Kellenek a sikerek, a nemzetközi porondra való kilépések kebeldagasztó pillanatai, mint a dolgos hétköznapok utáni vasárnapok. Vagy a tényleges és szimbolikus pünkösdök, amikor újra „lelkes” lénnyé válik az ember.

2023.05.25 23:03:46

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A siker hajhászása, főleg ilyen fiatal korban, nem egyenlő a siker elérésével.