Szerb Szuperliga: Tomiszlav Szivics két hónappal a kinevezése után lemondott posztjáról

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 08:14
null
A korábban a Paksot kétszer is irányító Tomiszlav Szivics két hónappal kinevezése után lemondott posztjáról (Fotó: Koncz György)
A Novi Pazar elleni mérkőzést (3–1-es vereség) követő sajtótájékoztatón lemondott a Radnicski Nis vezetőedzői posztjáról a korábban négy NB I-es csapatot is irányító szerb szakember, Tomiszlav Szivics.

Korábban a Kecskemétet (kétszer), a Paksot (kétszer), a Diósgyőrt és a Mezőkövesdet is irányító Szivics a nyáron éppen a Novi Pazart hagyta el a Radnicski Nis hívó szavára, de mindössze két hónappal kinevezése után maga döntött a távozás mellett. A RadnicskitSzasa Mrkics irányítja a jövőben, aki játékosként a csapattól vonult vissza, s 2013 és 2014 között egyszer már volt a Nis vezetőedzője. Sziviccsel a bajnokságban öt mérkőzésen csupán két pontot szerzett a Radnicski Nis, s a Konferencialiga selejtezőjében elvesztette a máltai Gzira United elleni párharcot.

„Eddig balszerencsés mérkőzéseket játszottunk, de a mostani nem tartozik közéjük. Botrányos egyéni hibákat vétettünk: a csapatkapitány nem veszíthet labdát a saját kapujától húsz méterre, amiből kaptuk az első gólunkat. A második egy még nagyobb hiba volt Tolordava részéről, akinek tudnia kellene, hogy nem adhat ilyen passzt. Két gólt ajándékoztunk az ellenfelünknek és rosszul játszottunk, ugyanakkor most először nem éreztem a szenvedélyt a játékosokon. Én vagyok a felelős a sok hibáért, a Radnicskinek pedig kell valami, ami erősen felrázza, de nem futok el a felelősség elől, mert csak az edző az, akinek felelnie és mennie kell. Hozzanak egy olyan edzőt, aki jobban csinálja. Ez szégyenteljes volt és én szégyellem magam a mérkőzés miatt. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, és gratulálok a Novi Pazar megérdemelt győzelméhez” – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Tomiszlav Szivics. Az 55 éves szakember sok sikert kívánt a Radnicskinek és a Novi Pazarnak is a szerb Szuperliga idényében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik