Újabb botlás, a Topolya nem tudott nyerni a Napredak otthonában

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 18:52
null
Botlott a TSC a Napredak otthonában (Fotó: FK TSC/Facebook, archív)
A Topolyai SC gól nélküli döntetlent játszott a Napredak otthonában a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szerb Szuperliga) 6. fordulójában szombaton.

 

SZERB SZUPERLIGA
6. FORDULÓ
Napredak–Topolyai SC 0–0
Krusevac,
Mladost Stadion. Vezette: Trifkovics
Napredak: Petrics – Djekovics, Projics (D. Jovanovics, 78.), Kerkez, Jovanovics – Bolha (Krsztics, 63.), Pantics (Kocsics, 78.), Basztajics – Sarics (Sztevanivics, 63.), Csecsarics (B. Matics, 51.), Micsin. Vezetőedző: Dusan Djordjevics
TSC: Ilics – Sztojkovics, Calusic, Sztojics, Cvetkovics – Kuveljics, Mircsevszki – Petrovics (Sztanojev, 78.), Djakovac, Jovanovics – Ratkov. Vezetőedző: Zsarko Lazetics

ÖSSZEFOGLALÓ

A Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 2022–2023-as idényében a hat mérkőzéséből a harmadik ért véget gólnélküli döntetlennel: a TSC a krusevaci Napredak vendégeként végig mezőnyfölényben játszott, de csak egy pontot szerzett.

A találkozó eleje igen nagy iramot hozott, s nem sok kellett, hogy a Napredak tizenhét mérkőzés után gólt szerezzen az első játékrészben, ugyanis a szlovén Klemen Bolha az ötödik percben gondolt egyet, és 23 méterről megcélozta a bal felső sarkot, s centimétereken múlt, hogy a lövésből nem lett gól, ugyanis a labda a lécről pattant vissza a mezőnybe.

Ahogy múlt az idő, a TSC szépen lassan átvette a játék irányítását, s a két csapat támadásszervezésén látszódott, hogy a vendégek egyéni képességei és összeszokottsága is magasabb szinten van a hazai labdarúgókénál, azonban nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a vendégeknek, így a felek gólnélküli döntetlennel mehettek a szünetre.

A második játékrész elején Petar Ratkov beadása után Martin Mircsevszki szerezhette volna meg a vezetést a vendégeknek, de 11 méterről leadott lövése centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Hiába játszott mezőnyfölényben a vendégcsapat, nagy helyzetet nem sikerült kialakítania a remekül védekező Napredak ellen.

A topolyai együttes hat forduló után kilenc ponttal az ötödik helyen áll, s a következő fordulóban az újvidéki Mladoszt együttesét fogadja a TSC Arénában. 0–0

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

Letelt a 90 perc, négy perc a ráadás.

89. perc: Micsin kapott sárga lapot, nagyon durván felrúgta Kuveljicset.

83. perc: Sztanojev került helyzetbe, Petrics védett, a vendégek 11-est reklamálnak, szerintük a kapus szabálytalankodott a védés után – A VAR szobából jelentették, nem történt szabálytalanság a tizenhatoson belül.

79. perc: Martin Mircsevszki szabálytalankodott, sárga lap járt érte.

78. perc: Djordje Jovanovics jött be a hazaiaknál Joszip Projics helyére, illetve még Marko Pantics ment le, Szrdjan Kocsics be.

78. perc: Nemanja Petrovics le, Jug Sztanojev jött be a helyére a vendégeknek, a csapatkapitányi szalag így Calusic karjára került.

Tíz százalékkal többet birtokolják a vendégek a labdát, de eddig csak egy nagy helyzetet sikerült kialakítaniuk.

67. perc: Basztajics kapta vissza a labdát Sztevanovicstól, de a 18 méterről leadott, a jobb sarok felé tartó lövését Ilics magabiztosan védte.

63. perc: Marko Sarics le, Mladjan Sztevanivics be, Klemen Bolha le, Nemanja Krsztics be.

52. perc:
Cvetkovics adott be jobbról középre, Mircsevszki csapott le a labdára, a védők csak nézték, hogy mi lesz ebből, de megúszta a hazai csapat, mivel a lövés centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret – hatalmas lehetőség maradt ki.

51. perc: Csecsarics megsérült, nem tudja folytatni a mérkőzést, a helyére Bojan Matics állt be.

48. perc: Egy gyors TSC akció végén Ratkov ívelt középre a jobb oldalról, de nem volt érkező csapattárs, így a védők kifejelték a labdát.

FOLYTATÓDIK A MÉRKŐZÉS!

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. perc: Projics kapott sárga lapot, miután arcon ütötte Djakovacot.

Letelt a rendes játékidő, két perc a ráadás az első félidő végén.

41. perc: Cvetkovics harcolta ki a TSC első szögletét, amelyet ő is adott be, de Sztojics szabálytalankodott a 16-osban, így a hazaiaké lett a labda.

35. perc: Sztefan Jovanovics arcon csapta Nemanja Petrovicsot, így ő lett az első hazai játékos, aki sárga lapot kapott.

A Napredak tizenhét mérkőzés óta nem lőtt gólt az első félidőben, s a játék képe alapján ez a sorozat nem a TSC ellen szakad majd meg.

25. perc: Djakovac adott remek labdát Mircsevszkinek, aki 11 méterről a jobb alsót célozta meg, de Petrics bravúrral védett. Ha nem teszi, akkor sincs gól, mert a partjelző jelezte, hogy az észak-macedón játékos lesen állt.

22. perc: Petrovics erőből lőtt középre egy labdát az érkező Ratkov elé, akinek a lövését blokkolták a védők, utána pedig a csatár kezére pattant a labda.

15. perc: Mircsevszki lőtt 20 méterről, Petrics elsőre kiejtette a labdát, utána azonban magához ölelte, még mielőtt Ratkov odaért volna.

9. perc: Nemanja Petrovics veszített el egy labdát a félpályánál, s nyújtott lábban csúszott rá az érkező Csecsaricsra, s ezt már nem tolerálta a játékvezető, sárga lapot mutatott fel a TSC játékosának.

5. perc: A szlovén Klemen Bolka gondolt egyet és 23 méterről lövésre szánta el magát, centimétereken múlt hogy nem lett belőle gól, a labda a lécről pattant vissza a mezőnybe, Ilicsnek esélye sem volt.

4. perc: Mircsevszki rúgta meg Jovanovicsot, amiért a sárga lap nem, de figyelmeztetés már járt.

3. perc: Sztojics esett rosszul egy fejes után, a bokájához kapott, de nincs nagy baj, mert folytatja a mérkőzést.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Kékben a TSC, pirosban a hazaiak, a vendégek indítják útjának a labdát.

ELŐZMÉNYEK

Lazetics a mérkőzés előtt elmondta, hogy a vendégszerepléseken a csapata eddig remekül helytállt, és bízik benne, hogy ez ma is így lesz. Optimizmusra ad okot, hogy a héten az edzéseken minden rendben volt, a topolyai együttes labdarúgói felkészülten várják a Napredak elleni mérkőzést.

Annak ellenére, hogy a tizenhatcsapatos bajnokság utolsó helyezettjéhez látogat a csapata, a Topolyai Sport Club edzője, Zsarko Lazetics egy nehéz mérkőzésre számít, mivel a vendégek az agresszív focit helyezik előtérbe, igyekeznek letámadni ellenfelüket.

A hatodik helyen álló TSC az előző fordulóban hatalmas meglepetésre egygólos vereséget szenvedett a Novi Pazar ellen, s a szerb Szuperliga hatodik fordulójában vendégként próbálja meg feledtetni a múlt heti kudarcot.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A NAPREDAK–TOPOLYAI SC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik