Superliga: könyöklés, kiállítás, öt gól és Sepsi-siker Aradon

Vágólapra másolva!
2022.12.02. 16:30
null
Rondón (zöldben) ezúttal is aktív szerepet játszott a Sepsi támadójátékában (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/search/top?q=UTA%20Arad">UTA Arad</a>)
A Sespi OSK Tamás Márkkal és a csereként pályára lépő Varga Rolanddal a soraiban 4–1-re győzött Aradon a román Superliga 19. fordulójában.

SUPERLIGA, 19. FORDULÓ
UTA–Sepsi OSK 1–4

Arad,
Neuman Ferenc Stadion, 4000 néző. Vezette:Popa
UTA: Iacob – Vukcsevics, Benga, Anton, Abeid – Otele, F. Matei (Cibi, 57.), Batha, Pop (Dobrescu, 72.) – Postolachi (Goodwi, 69.), Keserü (Stahl, 57.). Vezetőedző: Bálint László György
Sepsi OSK: Niczuly – Aganovic (Dimitrov, 86.), Ninaj, Tamás M., Dumitrescu – Rodríguez (Francisco Junior, 86.), Paun – Stefanescu (I. Gheorghe, 73.), C. Matei , Rondón (Varga R., 86.) – Safranko (Tudorie, 60.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző:Otele (30.), ill. Matei (29. – 11-eből), Stefanescu (53.), Tudorie (64.), Paun (90+4.)
Kiállítva:
Abeid (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Bomba formában jött vissza a válogatott szünetről a Sepsi OSK, és idegenben négy gólt szerezve, magabiztosan vitte haza a három pontot Aradról, az immár kilenc meccse nyeretlen UTA otthonából.

A Neuman Ferenc Stadionban borzalmas minőségű, nyomokban füvet is tartalmazó, felázott pálya várta a csapatokat, csupán a széleken lehetett rendesen futballozni. A körülményeket jobban ismerő aradi csapaté volt az első helyzet, Idris Batha szöglet utáni fejesét kellett védje Niczuly Roland, de a Sepsi is gyorsan alkalmazkodott, és egész pályás letámadással átvette a kezdeményezést. Cosmin Matei kapáslövése kevéssel ment mellé, Jonathan Rodriguez nagy helyzetben a földbe rúgott, a hazaiak veteránja, a 36. születésnapját ünneplő Claudiu Keserü viszont Mateit rúgta fel – a sértett pedig a VAR segítségével megítélt büntetőt a hazai kapuba juttatta.

A gólöröm viszont túl sokat tartott a Sepsinél, az előny pedig alig egy percig: Philip Otele lőtte be közelről a rossz ütemben felugró Branislav Ninaj felett átszálló beadást. Az egyenlítés pedig az UTA játékosainak önbizalmát is meghozta, a szünet előtti percekben ők szorították be a Sepsit, de nagyobb helyzet nélkül.

A szünet után viszont bő tíz perc alatt, az ellenfél térfelén szerzett labdákkal megindulva eldöntötte a meccset a Sepsi. Előbb Marius Stefanescu lőtt az ötös sarkáról a rövid felsőbe Nicolae Paun indítása után, majd Matei passzával Tudorie lépett ki, és elgurította a kapus mellett a labdát. Az aradiaknak saját balhátvédjük, Aly Abeid adta meg a kegyelemdöfést, aki Adnan Aganovicnak könyökölt oda sípszó után és kapott piros lapot. A végén békésen gurigázó Sepsi pedig a hosszabbítás perceiben szerzett még egy gólt, Nicolae Paunvégletekig kipasszolt kontra végén lőtte be a negyediket.1–4

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. A Sepsi végig sokkal jobban futballozott, és fölényes győzelmet aratott.

90+4. perc. OTT A NEGYEIK IS! Öt sepsi-játékos kontrázta le az aradi védelmet, Gheorghe az ötösön belül is továbbadta a labdát Paunnak, aki közelről belőtte. 1–4.

5 perc lesz a hosszabbítás.

86. perc. Rodríguez helyett Francisco Junior, Rondón helyett Varga Roland, Aganovic helyett Dimitrov.

84. perc. Ninaj szereli Cibit, miközben az aradi játékos akasztja a Sepsi védőjért, ezért sárga lapot kap.

80. perc. Rondón az alapvonalról teszi vissza a Paunnak, akinek 14 méteres lövése megpattan egy védőn, de Iacob lábbal így is védeni tud.

75. perc. Paun 20 méteres lövése után Batha fejéről pattan szügletre a labda .

73. perc. Stefanescu helyett Ion Gheorghe.

73. perc Tudorie kap sárga lapot, Vukcsevicset rántotta vissza.

72. perc. Pop helyett Dobrescu a pályán.

69. perc. Postolachi helyett Goodwin áll be.

69. perc. A videózás után Abeid kapott piros lapot, mert lekönyökölte a Sepsi játékosát.

67. perc.VAR-VIZSGÁLAT. Abeid és Aganovic vív kemény szópárbajt egy Sepsi javára befújt szabadrúgás után. A VAR kihívja a bírót

65. perc. Otele lő 8 méterről, balról, de Niczuly kiüti a labdát.

64. perc. MÁR KÉT GÓLLAL VEZET A SEPSI. Stefanescu és Matei harcolnak meg a labdáért az aradi tizenhatos előterében, utóbbi indítja Tudoriét, aki 10 méterről elgurítja a kapus mellett a labdát, amely a jobb kapufáról pattan a hálóba.1–3

61. perc.SZÉP VÉDÉS. Aganovic íveli be jobbról a labdát, Stefanescu az ötös vonaláról ráfejeli a jobb sarok irányába, de Iacob látványos vetődéssel elcsípi.

60. perc. Safranko helyett Tudorie áll be.

59. perc.NAGY KIRÚGÁS UTÁN SEPSI-HELYZET. Niczuly kirúgása átpattan az UTA védőin, Stefanescu rajtol a labdára, de az időben kifutó Iacob felszedi.

57. perc. Cserék a hazaiaknál: Keserü helyett Stahl, F. Matei helyett Cibi.

54. perc. Jobb oldali szöglet után Otele 2 méterről a gólvonalon védekező Cosmin Mateiba lövi a labdát, de mivel kézzel vette le, a játékvezető kifelé ítél szabadrúgást.

GÓL, STEFANESCU. 53. perc. Paun csípett el egy aradi felszabadítást, balról keresztbe passzolt Marius Stefanescunak, aki elment Benga mellett és az ötös sarkáról a rövid felső sarokba lő. 1–2

50. perc. Rondón fejeli le a labdát Safrankónak, de Benga a lövés előtti pillanatban szereli a Sepsi centerét.

ELKEZDŐDÖT A 2. FÉLIDŐ. Csere egyik oldalon sincs.

Az első félidő lefújása után Niczuly is sárga lapot kapott, reklamálásért.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK. A Sepsi hiába támadott többet és szerezte meg a vezetést 11-esből, a haziak rögtön egyenlíteni tudtak, így a szünetben 1–1-re áll a meccs.

45+1. perc. Otele tör be balról a sepsi tiezenhatosába, Ninaj becsúszva szereli.

2 perc lesz a hosszabbítás.

40. perc. Keserü lőhet szabadrúgást 28 méterről, középről, de a szentgyörgyi sorfalba vágja a labdát.

39. perc Stefanescu kap sárga lapot, hátulról akasztotta Popot.

35. perc. Rodriguez emeli be az aradi tizenhatoson belülre a labdát, Safranko 8 méterről, a kapunak háttal állva megcsúsztatja, de Iacob könnyedén megfogja.

30. perc OTELE EGYENLÍT!Ninaj aláugrik Abeid balról beívelt labdájának, a középen két védő közt kilépő Otele pedig 3 méterről a hálóba sodorja a labdát. 1–1

A Sepsi első bajnoki gólja az aradi stadionban, júliusban a Szuperkupában lőttek itt kettőt, a CFR ellen, az elsőt éppen Matei.

29. perc. GÓÓL! Cosmin Matei 11-esből lazán a léc alá emelte a labdát. 0–1

26. perc. BÜNTETŐ LESZ! Keserü az aradi tizenhatos baloldali oldalvonalán felrúgja Cosmin Mateit, a játékvezető szabadrúgást ítél, ... de közbelép a VAR, és jelzi, hogy belül volt a szabálytalanság, 11-es a Sepsinek!

26. perc. Stefanescu próbálkozik 20 méterről, kissé balról, a labda Beganról szügletre pattan.

24. perc. Postaolachi másolja Rodriguezt, 11 méterről lő, úgy 11 méterrel a kapu mellé.

23. perc. Dumitrescu íveli be balról a labdát, a védők elnézik, Rodriguez 10 méterről szabadon lőhet, de a földbe rúg és a labda alig vánszorog el Iacon kapusig.

15. perc. Postolachi és Dumitrescu fejpárbaja után az aradi csatár ráesik a Sepsi védőjére, ezért utóbbit ápolni kell.

13. perc. NEM SOKON MÚLT... Rondón készíti le a labdát Cosmin Mateinek, aki 16 méterről, kapásból kevéssel a jobb alsó sarok mellé lő.

9. perc. LEHETŐSÉG A SEPSI ELŐTT.
Aganovic előreívelt labdáját Rondón 14 méterről a bal sarok mellé fejeli.

7. perc. Otele cselezi be magát a tizenhatosba, de a lövés előtt Tamás Márk szereli.

3. perc. HAZAI HELYZET.
A jobboldali sarokrúgás után Batha fejel mintegy 8 méterről kapura, de Niczuly a gólvonalon rávetődik a középre tartó labdára

2. perc. Vukcsevics ad be laposan jobbról, de Ninaj szögletre rúgja a labdát a két aradi csatár elől.

A SEPSI KEZDTE A MÉRKŐZÉST.

Becsléseink szerint mintegy négyezer néző lehet a mérkőzésen.

Pirosban az UTA, zöldben a Sepsi.

Nagyon rossz a pálya talaja, aligha ez lesz az idény legszínvonalasabb meccse...

A mérkőzés hamarosan kezdődik.

Tamás Márk (jobbra) ezúttal is bekerült a Sepsi kezdőcsapatába (Fotó: Imago/archív)
Tamás Márk (jobbra) ezúttal is bekerült a Sepsi kezdőcsapatába (Fotó: Imago/archív)

ELŐZMÉNYEK

Három hét szünet után folytatódnak a Superliga küzdelmei, az alapszakaszból három fordulót játszanak le decemberben. A 19. forduló nyitó meccsét az UTA és a Sepsi OSK vívja péntek délután Aradon.

A jelenleg nyolcadik székelyföldi csapatnak igencsak jól jött, hogy a két hellyel és két ponttal előtte álló Hermannstadt szerdán 3–2-re elbukta a bajnok CFR elleni, augusztusról elhalasztott mérkőzését, a Sepsinek ugyanis leginkább a szebeni csapatot és a Petrolult kell megelőznie a felsőházi rájátszásba jutáshoz. A válogatott szünetben a korábban sérült játékosok is rendbe jöttek, így Cristiano Bergodi vezetőedző a teljes keretre számíthat. Az olasz edzőt ezért nem is saját csapata, hanem leginkább a Neumann Ferenc Stadion gyepének állapota aggasztja.

„Nemigen tudjuk, milyen időjárásra és pályára készüljünk, az U20-as válogatott múlt heti mérkőzésein nem nézett ki jól a gyep. Győzni megyünk Aradra, de ellenfelünk nemrégiben váltott edzőt, kellemetlen ellenfél, amellyel a múltban is meggyűlt a bajunk” – mondta a Sepsi közösségi oldalain közzétett nyilatkozatában Cristiano Bergodi.

A csaknem három hónapja nyeretlen UTA kispadjára az előző forduló előtt visszatért a januárban lemondó Bálint László György.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik